• Regisztráció
Jogi kérdések honlapja. Az oldalon joggal kapcsolatos kérdéseket tehetsz fel minden témában.

Ha jogi segítséget kérsz, ne habozz, tedd fel a kérdésed és hamarosan választ kapsz!
0 szavazat
Üdvözletem!

Adott egy új építésű CSOKos téglaház.

A kőműves megcsinálta a főfalakat, aztán a válaszfalakat.

Az összes falon van hiba.

Szinte egyik fal sem egyenes, lyukak vannak a falban, van olyan válaszfal ami kb. 2 centivel arrébb van mint kellene, illetve a válaszfalak nincsenek bekötve a főfalakba, pedig a műszaki leírásban egyértelműen le van írva hogy be kell kötni őket.

Természetesen e-napló vezetve van, minden hivatalos.

A műszaki ellenőr pedig átvette, majd közölte, hogy nem olyan vészes.

Kötelezhető -e a kőműves az okozott kár és plusz költségek kifizetésére?

Kérhető -e kártérítés amiatt, hogy ilyennek kell maradnia a falaknak, mert nem lehet visszabontani mivel tető van már rajta?

Illetve ha a kőműves fel fogja ajánlani, hogy kijavítja amit lehet akkor el kell -e fogadni ha a tulaj nem szeretné már visszaengedni dolgozni a házba vagy megcsináltathatja massal és kifizeti ez a kőműves?

Válaszukat előre is köszönöm!
(120 pont) által a(z) Általános jogi kérdések kategóriában

1 válasz

0 szavazat

Kedves Kérdező!

A vállalkozó hibásan teljesített a Ptk 6:159. § alapján lehet kényszeríteni a kivitelezőt dolog kijavítására vagy kicserélésére mert a vállalkozási szerződést a kivitelező nem megfelelően teljesítette a vállalkozó hibásan teljesített. Ha nem teljesít tovább a vállalkozó akkor ügyvédhez kell fordulni. A b pont rendelkezik róla mikor lehet mással kijavítani a dolgot. Először az a pontot kell kérni, ha nem vállalja akkor jöhet a b pont. 

Üdvözlettel:

a PROKATOR-NET jogi csapata

 Tájékoztatjuk, hogy a honlapon elérhető tartalmak és információk nem minősülnek sem jogi, sem egyéb tanácsadásnak, sem ajánlattételnek, sem pedig ajánlattételre való felhívásnak. A tájékoztatást a rendelkezésre álló információk alapján adtuk, azért felelősséget sem a szolgáltató, de a partner válaszadó sem vállal.

(51,0e pont) által
...