• Regisztráció
Jogi kérdések honlapja. Az oldalon joggal kapcsolatos kérdéseket tehetsz fel minden témában.

Ha jogi segítséget kérsz, ne habozz, tedd fel a kérdésed és hamarosan választ kapsz!
0 értékelés

Tisztelt Jogikérdések!

Társasházunkban mindenkinek jár egy parkolóhely a lakásához, ami ki van jelölve az adott lakáshoz, azonban a közös tulajdon részét képezi. 

Az en parkolóhelyem mellett áll egy hatalmas fa, aminek a gyökere elkezdte felnyomni a térkövet, ezáltal rendszeresen leér az autóm alja ki-/beálláskor. Nem szeretném, ha az autómban ez kárt okozna. Mit tehetek?

  • Önhatalmúlqg kiáshatom az érintett térköveket, míg a közgyűlés egy esetleges javításról határozatot hoz?
  • Milyen lehetőségeim vannak? Egyetlen megoldásnak a talaj szintezését és újbóli lekövezését gondolnám. De ez ilyen esetben kinek a dolga/költsége? Ha a házé, arról a közgyűlésnek kell döntenie? Mi történik, ha a közgyűlés nem fogadja el? Saját költségen rendbehozathatom ez esetben?
Előre is köszönöm szíves válaszukat!

1 Answer

0 értékelés

Kedves Kérdező!

 Mivel közös tulajdonban van a parkoló emiatt a közgyűléskék kell döntenie hisz a társasház a tulajdonos és csak a tulajdonost illeti meg a dolog kizárólagos használata, amit a Ptk 5.13 § le is ír.

Üdvözlettel:

a PROKATOR-NET jogi csapata

 Tájékoztatjuk, hogy a honlapon elérhető tartalmak és információk nem minősülnek sem jogi, sem egyéb tanácsadásnak, sem ajánlattételnek, sem pedig ajánlattételre való felhívásnak. A tájékoztatást a rendelkezésre álló információk alapján adtuk, azért felelősséget sem a szolgáltató, de a partner válaszadó sem vállal.

...