• Regisztráció
Jogi kérdések honlapja. Az oldalon joggal kapcsolatos kérdéseket tehetsz fel minden témában.

Ha jogi segítséget kérsz, ne habozz, tedd fel a kérdésed és hamarosan választ kapsz!
0 szavazat
Tisztelt Ügyvéd Úr!

Pedagógiai asszisztensként dolgozom egy óvodában. Művelődésszervező diplomával és pedagógiai- és családsegítő munkatárs (OKJ 54-140-02) végzettségekkel rendelkezem. "E" fizetési osztályba vagyok besorolva. Szeretném megkérdezni, hogy diplomám miatt nem kellene-e átsorolnia munkáltatómnak "F" fizetési osztályba? Válaszát előre is köszönöm!
(120 pont) által a(z) Munkajog kategóriában

1 válasz

0 szavazat

Kedves Kérdező!

 pedagógiai asszisztens érettségivel rendelkezik, ezért jogszerűen foglalkoztatható ebben a munkakörben. A pedagógiai asszisztens munkakörhöz ugyanis jogszabály nem határoz meg szakképzettségi követelményeket

Mivel azonban a 326/2013. (VIII.30.) Korm. rendelet 2. sz. melléklete szerint a pedagógiai asszisztens munkakör C-D-E-F fokozatokban tölthető be, a pedagógiai asszisztensnek legalább érettségi vizsgával kell rendelkeznie. A munkakör azonban betölthető az E fizetési osztályban, azaz az érettségi végzettséghez kötött akkreditált iskolai rendszerű felsőfokú szakképesítéssel, amellyel a kolléga rendelkezik, ezért őt az E fizetési osztályba kell besorolni.

F fizetési osztály: az adott munkakör betöltéséhez szükségszerű rendelkezni egy főiskolai végzetséggel, valamint egy főiskola által kiállított szakképzettséget igazoló. Az adott munkakörhöz szükséges. Főiskola vagy főiskola által kiállított szakképzettséget igazoló oklevéllel

Tisztelt Kérdező!

"E" fizetési osztályba soroljuk azokat a munkaköröket, amelyek ellátása:

- középiskolai végzettséget igénylő akkreditált iskolarendszerű felsőfokú szakképesítést,

- nem állami főiskolai, egyetemi végzettséget tanúsító szakképesítést igényel.

Az OKJ 54 140 02 számú emelt szintű képzés e kategóriába sorolható.

Üdvözlettel:

a PROKATOR-NET jogi csapata

 Tájékoztatjuk, hogy a honlapon elérhető tartalmak és információk nem minősülnek sem jogi, sem egyéb tanácsadásnak, sem ajánlattételnek, sem pedig ajánlattételre való felhívásnak. A tájékoztatást a rendelkezésre álló információk alapján adtuk, azért felelősséget sem a szolgáltató, de a partner válaszadó sem vállal.

(50,5e pont) által
...