• Regisztráció
Jogi kérdések honlapja. Az oldalon joggal kapcsolatos kérdéseket tehetsz fel minden témában.

Ha jogi segítséget kérsz, ne habozz, tedd fel a kérdésed és hamarosan választ kapsz!
0 szavazat

Óvodatitkárként PedI/3 besorolással hány nap szabadság jár egy évre? 

A törvény szerint: 

Az óvodatitkár számára a pedagógusok pótszabadsága – annak ellenére, hogy adott esetben pedagógus szakképzettséggel is rendelkeznek – nem jár. Ezt a 326/2013. (VIII.30.) Kormányrendelet 30.§-a rendeli el. Az e tartalommal 2013.09.01-től hatályban lévő jogszabályi szakasz a következőként szól:

30. § (1) A nevelő és oktató munkát végzőket megillető pótszabadságra

a) nevelési-oktatási intézményben az Nkt. 3. mellékletében felsorolt pedagógus,

b) pedagógiai szakszolgálati intézményben a pedagógiai szakszolgálati intézmények működéséről szóló miniszteri rendeletben meghatározott pedagógus, valamint

c) a nevelő és oktató munkát közvetlenül segítő munkakörök közül a pedagógiai asszisztens, szabadidő-szervező, gyermek- és ifjúságvédelmi felügyelő, gyógypedagógiai asszisztens, pszichopedagógus, gyógytornász

munkakörben foglalkoztatottak jogosultak.

Kérdésem, hogy a 21 nap alapszabadság mellé hány nap pótszabadság jár, mivel a Kjt csak a közalkalmazotti besorolás alapján határozza meg a szabadságnapok számát?

(120 pont) által a(z) Munkajog kategóriában

1 válasz

0 szavazat

Kedves Kérdező!

Sajnos Önt , mint óvodatitkár PedI/3 besorolással, az alapszabadságod 21 munkanap egy évben. Külön pótszabadság, amely a pedagógusoknak járna, ebben a pozícióban nem illet meg, tekintettel a jogszabályi háttérre. Az alapszabadság mellett további pótszabadság nem jár az óvodatitkárok számára.

A 326/2013. (VIII.30.) Kormányrendelet 30.§-a világosan kizárja az óvodatitkárokat a pedagógusoknak járó pótszabadság igénybevételének lehetőségéből, függetlenül attól, hogy rendelkeznek-e pedagógus végzettséggel. Ez azt jelenti, hogy az óvodatitkárok nem jogosultak a nevelő és oktató munkát végzők számára biztosított pótszabadságra.

Üdvözlettel:

a PROKATOR-NET jogi csapata

 Tájékoztatjuk, hogy a honlapon elérhető tartalmak és információk nem minősülnek sem jogi, sem egyéb tanácsadásnak, sem ajánlattételnek, sem pedig ajánlattételre való felhívásnak. A tájékoztatást a rendelkezésre álló információk alapján adtuk, azért felelősséget sem a szolgáltató, de a partner válaszadó sem vállal.

(51,0e pont) által
...