• Regisztráció
Jogi kérdések honlapja. Az oldalon joggal kapcsolatos kérdéseket tehetsz fel minden témában.

Ha jogi segítséget kérsz, ne habozz, tedd fel a kérdésed és hamarosan választ kapsz!
0 szavazat
Az lenne a kérdésem hogy mit vihet el a végrehajtó?

Ha van egy 300 ezer forintos tartozásom (telekom) és semmi jövedelmem nincs a családin meg a gyesen kívül(ami postán jön), nincs semmi a nevemen, mamám házában lakunk, több tulajdonos van, (én nem vagyok tulajdonos csak ide vagyok bejelentve), és bejelentett munkám jelenleg nincs, számlám sincs, akkor mit vihet el a végrehajtó, vagy mit tudnak ezzel kezdeni? Nincs gépjárművem, vagyontárgyam, semmi ingóság, se ingatlan nincs a nevemen.

Szándékomban áll kifizetni persze a tartozást

csak jelenleg nem tudom elkezdeni.

Van két tv ami apukámé, számla is van de nem névreszóló. Nincs rajta apukám neve.Az egyik a mi szobánkban van, a másik a mamám szobájában. Hogyan bizonyítsam hogy nem az enyém?

Írtam a végrehajtást kérő követeléskezelőnek is, de nem tudom hogy ők adnak e még lehetőséget részletfizetésre hosszabb időre mint a végrehajtó.

A válaszát előre is köszönöm!
(120 pont) által a(z) Egyéb jogi kérdések kategóriában

1 válasz

0 szavazat

Kedves Kérdező!

A fő szabály, hogy lefoglalni az adós birtokában, őrizetében levő vagy olyan ingóságot lehet, amelyről valószínűsíthető, hogy az adós tulajdonában van. Nem lehet lefoglalni az adós birtokában, őrizetében levő vagyontárgyat, ha a rajta levő jelből vagy más körülményből minden bizonyítás nélkül kétségtelenül megállapítható, hogy az nincs az adós tulajdonában.

Üdvözlettel:


a PROKATOR-NET jogi csapata

 

 

 Tájékoztatjuk, hogy a honlapon elérhető tartalmak és információk nem minősülnek sem jogi, sem egyéb tanácsadásnak, sem ajánlattételnek, sem pedig ajánlattételre való felhívásnak. A tájékoztatást a rendelkezésre álló információk alapján adtuk, azért felelősséget sem a szolgáltató, de a partner válaszadó sem vállal

(50,9e pont) által
...