• Regisztráció
Jogi kérdések honlapja. Az oldalon joggal kapcsolatos kérdéseket tehetsz fel minden témában.

Ha jogi segítséget kérsz, ne habozz, tedd fel a kérdésed és hamarosan választ kapsz!
0 szavazat
2019. 11. 08-án a munkáltatóm felmondott nekem. 18 év munkaviszony után jár 4 hónap végkielégítés és 70 nap a felmondási időm, aminek a ledolgozása alól felmentettek.Az egyik kérdésem az lenne, hogy mikor kell hogy kifizessenek és mikor kell megkapnom a papírjaimat? A másik kérdés pedig az, hogyha én a felmentési idő lejárta előtt el tudok helyezkedni másik munkahelyre, azt megtehetem e és ez érinti e valamilyen formában a felmentési időre járó béremet és a végkielégítésemet. Válaszukat előre is köszönöm.
(120 pont) által a(z) Munkajog kategóriában

1 válasz

0 szavazat

Kedves Kérdező!

Az Mt szerint 80. § (1) A munkavállaló munkaviszonya megszüntetésekor (megszűnésekor) munkakörét az előírt rendben köteles átadni és a munkáltatóval elszámolni. A munkakörátadás és az elszámolás feltételeit a munkáltató köteles biztosítani.

(2) *  A munkaviszony felmondással történő megszüntetésekor legkésőbb az utolsó munkában töltött naptól, egyébként legkésőbb a munkaviszony megszűnésétől számított ötödik munkanapon a munkavállaló részére ki kell fizetni a munkabérét, egyéb járandóságait, valamint ki kell adni a munkaviszonyra vonatkozó szabályban és egyéb jogszabályokban előírt igazolásokat.

81. § (1) A munkáltató a munkavállaló kérelmére, ha a munkaviszony legalább egy évig fennállt, a munkaviszony megszüntetésekor (megszűnésekor) vagy legfeljebb az ezt követő egy éven belül a munkavállaló munkájáról írásban értékelést ad.

(2) Az értékelés valótlan ténymegállapításainak megsemmisítését vagy módosítását a munkavállaló bíróságtól kérheti.

Kedves Kérdező sajnos felmondás idő alatt még tart a munkaviszonya. így nem tud viszont próbálja meg a munkaváltatóval megbeszélni, hogy le legyen rövidítve a felmondási idő.

Üdvözlettel:

a PROKATOR-NaET jogi csapata

 Tájékoztatjuk, hogy a honlapon elérhető tartalmak és információk nem minősülnek sem jogi, sem egyéb tanácsadásnak, sem ajánlattételnek, sem pedig ajánlattételre való felhívásnak. A tájékoztatást a rendelkezésre álló információk alapján adtuk, azért felelősséget sem a szolgáltató, de a partner válaszadó sem vállal.

(50,9e pont) által
...