• Regisztráció
Jogi kérdések honlapja. Az oldalon joggal kapcsolatos kérdéseket tehetsz fel minden témában.

Ha jogi segítséget kérsz, ne habozz, tedd fel a kérdésed és hamarosan választ kapsz!
0 szavazat
Tisztelt szakértő

Úgy tudom, hogy youtube-on alkalmazzák a méltányos haszálat szabályt, amelyek betartásával bemutatható a videóban szerzői jogvédett tartalom. A következők alapján döntik el, hogy a méltányos használat keretein belülre esik-e a közzétett tartalom: felhasználás célja, tartalom módosítása új tartalom hozzáadása, eredeti tartalom mekkora része került felhasználásra, milyen hatással van az új tartalom a piacra. Esetemben anatómia köny képeit használnám fel, oktatási célra. digitalizálnám, és digitálisan módosítanám, más tudományok törvényeit szerepeltetném, tehát új értelmet nyer a tartalom, videónként 1-2 képet alkalmaznék többszáz oldalas atlaszokból amelynek a piacra népszerűsítő hatással vannak.

Így elkészülhet videó szerzői jog sértése nélkül?

Köszönöm
(120 pont) által a(z) Adatvédelmi ügyek kategóriában 1 jelentés

1 válasz

0 szavazat

Kedves Kérdező!

sajnos szerzői jog így engedélyt kell kérni a fotó használatához, de érdemes az oldal szabályzatát is megnézni a tartalom használatával kapcsolatban. A YouTube Angol jog alá tartozik.

Üdvözlettel:

a PROKATOR-NET jogi csapata

 Tájékoztatjuk, hogy a honlapon elérhető tartalmak és információk nem minősülnek sem jogi, sem egyéb tanácsadásnak, sem ajánlattételnek, sem pedig ajánlattételre való felhívásnak. A tájékoztatást a rendelkezésre álló információk alapján adtuk, azért felelősséget sem a szolgáltató, de a partner válaszadó sem vállal.

(50,9e pont) által
...