• Regisztráció
Jogi kérdések honlapja. Az oldalon joggal kapcsolatos kérdéseket tehetsz fel minden témában.

Ha jogi segítséget kérsz, ne habozz, tedd fel a kérdésed és hamarosan választ kapsz!
0 szavazat
Egy internetes kártyás vásárlás során egy vásárlási közvetítő cég tévesen, a feltüntetett összegnél jóval kisebb összeggel terhelte meg a kártyámat, miközben az eladó számára a teljes összeget továbbította.

Az lenne a kérdésem, hogy fenáll-e a jogalap nélküli gazdagodás ebben az esetben, van-e joga az említett cégnek követelni a le nem vont összeget? A felhasználási feltételekben nem esik szó ilyen esetről.
(120 pont) által a(z) Polgári jog kategóriában

1 válasz

0 szavazat

Kedves Kérdező!

Sajnos lehet 6:579. § leírja. Aki másnak rovására jutott vagyoni előnyhöz köteles visszatéríteni kivéve, ha annak vissza követelése elött elesett.

A törvény itt kivételt is ír például aki rosszhiszemű volt annak mindenképpen vissza kell téríteni az összeget függetlenül attól, hogy ő vissza követelés elött elesett.

Aki jóhiszemű volt annak is vissza kell téríteni az összeget, ha követelik, de ha nincs meg az összeg követelés időpontjában akkor nem kell visszafizetni az összeget, de ez csak jóhiszeműség esetén van. A Ptk jól leírja.

Üdvözlettel:

a PROKATOR-NET jogi csapata

 Tájékoztatjuk, hogy a honlapon elérhető tartalmak és információk nem minősülnek sem jogi, sem egyéb tanácsadásnak, sem ajánlattételnek, sem pedig ajánlattételre való felhívásnak. A tájékoztatást a rendelkezésre álló információk alapján adtuk, azért felelősséget sem a szolgáltató, de a partner válaszadó sem vállal.

(50,5e pont) által
...