• Regisztráció
Jogi kérdések honlapja. Az oldalon joggal kapcsolatos kérdéseket tehetsz fel minden témában.

Ha jogi segítséget kérsz, ne habozz, tedd fel a kérdésed és hamarosan választ kapsz!
0 szavazat
Jó napot kívánok. A volt férjem pár hónapja nem fizeti ki időben a gyermek tartást van,hogy kimarad 1 teljes hónap amit következő hónapban sem fizet ki teljesen. Illetve minden hónap 15-ig napjáig meg kellene,hogy kapjam de megint késik a gyermek tartással. Ma felhívtam és nem tudja megmondani,hogy mikor fog fizetni,a kifogás mindig az nem kapta még meg a fizetését.A kérdésem az lenne,hogy pontosan hová tudok fordulni,hogy a fizetés levonást tudjam kérni. A választ előre is köszönöm.
(120 pont) által a(z) Családjog kategóriában

1 válasz

0 szavazat

Kedves Kérdező!

Ha rendszeresen nem fizet a volt férje akkor büntetőjogi feljelentést is lehet tenni a Btk (212. § (1) Aki jogszabályon alapuló és végrehajtható hatósági határozatban előírt gyermektartási kötelezettségét önhibájából nem teljesíti, vétség miatt két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

(2) Aki jogszabályon alapuló és végrehajtható hatósági határozatban előírt tartási kötelezettségét önhibájából nem teljesíti, és ezzel a jogosultat súlyos nélkülözésnek teszi ki, bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

(3) *  Az (1) bekezdés alapján az elkövető nem büntethető, a (2) bekezdés esetén büntetése korlátlanul enyhíthető, ha kötelezettségének az elsőfokú ügydöntő határozat meghozataláig eleget tesz.) alapján.

 Üdvözlettel:


a PROKATOR-NET jogi csapata

 Tájékoztatjuk, hogy a honlapon elérhető tartalmak és információk nem minősülnek sem jogi, sem egyéb tanácsadásnak, sem ajánlattételnek, sem pedig ajánlattételre való felhívásnak. A tájékoztatást a rendelkezésre álló információk alapján adtuk, azért felelősséget sem a szolgáltató, de a partner válaszadó sem vállal.

(51,1e pont) által
...