• Regisztráció
Jogi kérdések honlapja. Az oldalon joggal kapcsolatos kérdéseket tehetsz fel minden témában.

Ha jogi segítséget kérsz, ne habozz, tedd fel a kérdésed és hamarosan választ kapsz!
0 szavazat
Üdvözlöm! Élettársi kapcsolatban élek 14 éve.2008 végén hitelből vettem egy családi házat aminek a törlesztőjét én fizetem Rezsit 99,9% én fizetem nagyon kevés dologból veszi ki a részét.Megromlott a viszonyunk és az lenne a kérdésem,hogy a másik félnek van e joga bármihez is
(120 pont) által a(z) Ingatlanjog kategóriában

1 válasz

+1 szavazat

Kedves Kérdező!

A Ptk 6: 516. § leírja, hogy az élettársak életközöségük fennállása alatt önálló vagyonszerzők, a baj az, hogy a Ptk leírja, hogy az élettárs követelheti a másik élettárstó a vagyon szaporulatot, ami például olyan esetet jelent, hogy én otthon voltam a gyerekkel míg az élettársam dolgozott és vigyáztam a gyerekre stb. A ptk ezért teszi lehetővé úgy, mint a házaságnál vagyonjogi szerződést kötését. Sajnos nem tudom így megítélni a helyzetet.

Üdvözlettel:

a PROKATOR-NET jogi csapata

 Tájékoztatjuk, hogy a honlapon elérhető tartalmak és információk nem minősülnek sem jogi, sem egyéb tanácsadásnak, sem ajánlattételnek, sem pedig ajánlattételre való felhívásnak. A tájékoztatást a rendelkezésre álló információk alapján adtuk, azért felelősséget sem a szolgáltató, de a partner válaszadó sem vállal.

(51,1e pont) által
...