• Regisztráció
Jogi kérdések honlapja. Az oldalon joggal kapcsolatos kérdéseket tehetsz fel minden témában.

Ha jogi segítséget kérsz, ne habozz, tedd fel a kérdésed és hamarosan választ kapsz!
0 szavazat
Adott 6 bizonyítvány, ami az enyém. 1 ált iskolai, 1 érettségi, és 4 okj bizi. A testvérem, nem hajlandó bosszúbol visszaadni őket. Emiatt nem tudok munkát vállani sem, a fénymásolatokat nem fogadják el sehol sem. Mit tudok tenni, hogy hajlandó legyen visszaadni azokat. Megkerestem több formában is, de csak leépített. Megkerestem a vizsgáztató központokat is , többségük megszűnt, ráadásúl még fizetnem is kéne a másodlatokért, ha lenne. Mit tudok tenni jogilag?, Bíróságon milyen jogszabályra tudok hivatkozni, hogy visszaadja azokat?.
(140 pont) által a(z) Polgári jog kategóriában

1 válasz

0 szavazat

Kedves Kérdező!

Fel kell jelenteni a testvérét a BTK (346. § *  (1) Aki egy vagy több olyan közokiratot, amely nem vagy nem kizárólag a sajátja,

a) mástól, annak beleegyezése nélkül jogtalanul megszerez,

b) jogtalanul megsemmisít, megrongál, vagy

c) mástól jogtalanul elvesz, vagy a jogosult elől jogtalanul eltitkol,

vétség miatt két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

(2) Ha más bűncselekmény nem valósul meg, az (1) bekezdés szerint büntetendő, aki jogtalan haszonszerzés céljából közokiratot átad vagy átvesz.

(3) Aki az (1) bekezdésben meghatározott bűncselekményt magánokiratra azért követi el, hogy jogtalan előnyt szerezzen vagy jogtalan hátrányt okozzon, egy évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.) szankcionálja.

Üdvözlettel:

a PROKATOR-NET jogi csapata

 Tájékoztatjuk, hogy a honlapon elérhető tartalmak és információk nem minősülnek sem jogi, sem egyéb tanácsadásnak, sem ajánlattételnek, sem pedig ajánlattételre való felhívásnak. A tájékoztatást a rendelkezésre álló információk alapján adtuk, azért felelősséget sem a szolgáltató, de a partner válaszadó sem vállal.

(50,5e pont) által
...