• Regisztráció
Jogi kérdések honlapja. Az oldalon joggal kapcsolatos kérdéseket tehetsz fel minden témában.

Ha jogi segítséget kérsz, ne habozz, tedd fel a kérdésed és hamarosan választ kapsz!
0 szavazat
Szép napot kezdeném azzal hogy annak idején édesanyukám vette igénybe az ápolási díjat mozgásszervi súlyosan fogyatékosnak minősítették D minősítés kaptam de mivel már külön önálló családi állapotot létesítettem így elköltöztem édesanyukámtol az állandó lakcimről így családommal élek tartózkodási cimemen de az állandó azegmaradt nem jelentkeztem ki onnan így mivel az állandó lakcimemen nem tartózkodom életviszonyszerüleg anyukám megszüntette az ápolási díjat azzal az indokkal hogy én nem vagyok a háztartásában nem akarja jogtalanul hogy tovább folyositsák rá!! De most feleségem szeretné igénybe venni rám és az akkori határozat tulajdonban is van ami 2024-ig érvényes és legutóbbi 1. Fokú bizottsági szakvéleményem is a tulajdonban van ami  2017-2018-as 1.foku bizottsági szakvélemény ha ezek az iratok a tulajdonban vannak és érvényesek akkor újra kell mennem felülvizsgálatra újabb háziorvos igazolást kell kikérjek újból kell kezdenem mindent az elejéről vagy csak ezeket az érvényes határozatot és szakvéleményt kérelemmel továbitsam a megfelelő helyre? Ez a kérdésem válaszukat előre is köszönöm további szép napot
(120 pont) által a(z) Hatályos jogszabályok kategóriában

1 válasz

0 szavazat

Kedves Kérdező!

Ha már rendelkezik egy érvényes és hatályos szakhatósági határozattal vagy bizottsági szakvéleménnyel, amely alapján jogosult vagy az ápolási díjra, és azok még mindig érvényesek, akkor úgy tűnik, hogy ezeket a dokumentumokat kell csatolnod az ápolási díj iránti kérelemhez. A kérelem benyújtásához szükséges lehet egy friss háziorvosi igazolás is, de az ápolási díj újbóli igényléséhez nem feltétlenül szükséges teljes újraértékelési folyamaton átmenned, ha a meglévő dokumentációid még érvényesek.

https://www.kormanyhivatal.hu/hu/budapest/jarasok/apolasi-dij

Üdvözlettel:

a PROKATOR-NET jogi csapata

 Tájékoztatjuk, hogy a honlapon elérhető tartalmak és információk nem minősülnek sem jogi, sem egyéb tanácsadásnak, sem ajánlattételnek, sem pedig ajánlattételre való felhívásnak. A tájékoztatást a rendelkezésre álló információk alapján adtuk, azért felelősséget sem a szolgáltató, de a partner válaszadó sem vállal.

(50,9e pont) által
által szerkesztett
...