• Regisztráció
Jogi kérdések honlapja. Az oldalon joggal kapcsolatos kérdéseket tehetsz fel minden témában.

Ha jogi segítséget kérsz, ne habozz, tedd fel a kérdésed és hamarosan választ kapsz!
0 értékelés
Kedves JogiKerdesek.hu!

Egy panellakásban lakom, ahol több lakóval együtt elégedetlenek voltunk a közös képviselő munkájával. Utána olvastunk, és azt találtuk, hogy 10%-os tulajdonhányad már felkérheti a közös képviselőt egy közgyűlés összehívására. Írtunk is egy levelet, amiben szerepelt elegendő lakosnak a neve, lakcíme, tulajdonhányada és aláírása.

A közös képviselő össze is hívta a közgyűlést, de a meghívóhoz csatolta a levelünket is, benne minden aláírónak a nevével, címével, aláírásával.

Kérdésem az lenne, hogy jogilag helyesen járt el, vagy megsértette az aláírók adatvédelmét ezzel? Válaszukat előre is köszönöm!

1 Answer

0 értékelés

Kedves Kérdező!

A személyes adatokkal visszaélést  a Btk  szankcionálja, de ezekben az esetekben büntetendő ha Személyes adattal visszaélés így történik

219. § (1) Aki a személyes adatok védelméről vagy kezeléséről szóló törvényi rendelkezések megszegésével haszonszerzési célból vagy jelentős érdeksérelmet okozva

a) jogosulatlanul vagy a céltól eltérően személyes adatot kezel, vagy

b) az adatok biztonságát szolgáló intézkedést elmulasztja, vétség: 1 év.

(2) (1): aki a személyes adatok védelméről v. kezeléséről szóló tv-i rendelkezések megszegésével az érintett tájékoztatására vonatkozó kötelezettségének nem tesz eleget, és ezzel más v. mások érdekeit jelentősen sérti.

Üdvözlettel:

a PROKATOR-NET jogi csapata

 Tájékoztatjuk, hogy a honlapon elérhető tartalmak és információk nem minősülnek sem jogi, sem egyéb tanácsadásnak, sem ajánlattételnek, sem pedig ajánlattételre való felhívásnak. A tájékoztatást a rendelkezésre álló információk alapján adtuk, azért felelősséget sem a szolgáltató, de a partner válaszadó sem vállal.

...