• Regisztráció
Jogi kérdések honlapja. Az oldalon joggal kapcsolatos kérdéseket tehetsz fel minden témában.

Ha jogi segítséget kérsz, ne habozz, tedd fel a kérdésed és hamarosan választ kapsz!
0 szavazat
Tisztelt Jogikerdesek.hu , gyermektartási ügyben kérdezem önöket.
Külföldön éltünk, 2017-ben elváltunk, érzelmi zsarolással, és a válás gyorsabb menetele és "úgyis jól keresek" címszó miatt megállapodtunk egy elég magas gyermektartási díjban ami 110.000 Ft a részemről. Így sikerült a számára elégedetten probléma nélkül a válás. (Nem is tudtam volna Magyarországra utazni ,ha több tárgyalás lett volna a viták miatt). A volt feleségem azóta megházasodott, másik gyereke is született, lakást is vettek, én pedig külföldi munkámból kifolyólag évi 1-2 szer látom a kislányom (5éves). Mára már kicsit sokallom az akkor megegyezett összegben, annak tudatában, hogy a lányom gyermektartási összegéből biztos jut a másik gyermeknek is, illetve az ex feleségemnek is, hiszen az elmúlt 3-4 éveben,illetve a mai napig nem dolgozik. Úgy tudom nem nekem meg egyedül eltartani őt, 50-50%-ban. Kérdésem önökhöz:
Milyen módom tudom a gyermektartási díjat leszállítani? (Annak tudatában, hogy felvetettem, elmondtam hogy mit szeretnék, de nyilván hallani sem akar róla, és nem egyezik bele). Egyáltalán jogos a felvetésem? A kislányom egészséges, van hol laknia saját házban, az óvoda 1 km-re van, szóval részemről magas az összeg, még egyszer hangsúlyozom, hogy ha tudnám hogy csak is neki utalom, de sajnos nem. Németországban élek, dolgozom, időmből nem telik ki hogy Magyarországra utazgassak 2-3 havonta a tárgyalásokra. Ügyvédet fogadjak? Vagy adjak be egy keresetet? Mi ilyenkor a teendő? Köszönöm a válaszukat. Ferenc
(120 pont) által a(z) Családjog kategóriában

1 válasz

0 szavazat

Kedves Kérdező!

A gyermektartási díjat nem a bíróság állapította meg hanem Önök egyeztek meg az összegben. Bírósághoz kell fordulni, hogy ő állapítsa meg a gyermektartás díjatt.

Üdvözlettel:

a PROKATOR-NET jogi csapata

 Tájékoztatjuk, hogy a honlapon elérhető tartalmak és információk nem minősülnek sem jogi, sem egyéb tanácsadásnak, sem ajánlattételnek, sem pedig ajánlattételre való felhívásnak. A tájékoztatást a rendelkezésre álló információk alapján adtuk, azért felelősséget sem a szolgáltató, de a partner válaszadó sem vállal.

(50,5e pont) által
...