• Regisztráció
Jogi kérdések honlapja. Az oldalon joggal kapcsolatos kérdéseket tehetsz fel minden témában.

Ha jogi segítséget kérsz, ne habozz, tedd fel a kérdésed és hamarosan választ kapsz!
0 szavazat
Tisztelt Cím!

Már írtam Önöknek május 29-én, de választ ezidáig ne kaptam. Lehet, hogy nem ment át az üzenetem?

A problémám: 41 éves fiam az én lakásomba van bejelentve, de gyakorlatilag egy hölggyel él, aki eltartja, mivel neki se munkája, se ingatlana, se autója, se telefonja, semmije nincs, csak közel 1 m Ft adóssága. Léha életmódja miatt nem tartjuk a kapcsolatot. (A lakcímét nem tudom, már tavaly október óta a lakásomban sem volt, se karácsonyra, se névnapra, se anyák napjára, se születésnapomra nem jött el, pedig ha valaki sok mindent megtett a gyerekéért, hát én igen. Elvált anya létemre  erőn felül megadtam két gyermekemnek mindent, a volt férjem inkább nem dolgozott, csakhogy gyerektartást ne kelljen fizetni, vagy esetleg csak 3.000,- Ft-ot) Már kereste az adóhatóság, a pénzintézet, a közjegyzői hivatal, de visszautasítom a levelek átvételét, mivel nem tudok velük mit kezdeni, azt sem tudom, hova kézbesítsék.

Mivel a hivatalos lakhelye nálam van, követelhetnek-e rajtam, nyugdíjas szülőn valamit?

Válaszukat előre is megköszönöm.
(140 pont) által a(z) Követelésbehajtás kategóriában

1 válasz

0 szavazat

Kedves Kérdező!

Végrehajtást csak az adós vagyonára lehet vezetni. A 1994. évi LIII. törvény [ Vht. ] törvény szerint 43. § (1) A végrehajtás során a végrehajtó megtekintheti és átvizsgálhatja az adós

a) lakását és egyéb helyiségét,

b) bármely vagyontárgyát,

c) gazdasági tevékenységével kapcsolatos iratait.

(2) A végrehajtás során személymotozásnak nincs helye.

Üdvözlettel:

a PROKATOR-NET jogi csapata

 Tájékoztatjuk, hogy a honlapon elérhető tartalmak és információk nem minősülnek sem jogi, sem egyéb tanácsadásnak, sem ajánlattételnek, sem pedig ajánlattételre való felhívásnak. A tájékoztatást a rendelkezésre álló információk alapján adtuk, azért felelősséget sem a szolgáltató, de a partner válaszadó sem vállal.

(50,5e pont) által
...