• Regisztráció
Jogi kérdések honlapja. Az oldalon joggal kapcsolatos kérdéseket tehetsz fel minden témában.

Ha jogi segítséget kérsz, ne habozz, tedd fel a kérdésed és hamarosan választ kapsz!
0 szavazat

   Üdvözletem!

   Az ingatlanomat szolgalmi jog terheli,a mögöttem lakó bejutását kell biztosítanom.Az új lakó(bérlő)azonban a be-ill.kijáráson túl az ingatlanom (telkem)egyéb részét is használja,ottlétével gátol tulajdonjogom gyakorlásában,jelenlétével zavar a pihenésben.A zavaró szomszéddal többször közöltem eme tényt,de ő nem hagyott fel a zavaró cselekménnyel.

  A tulajdonossal (akivel gondom van az ingatlan bérlője)többször beszéltem,aki elismerte,hogy igazam van,de semmi nem változott.(Jogos védelem keretében üssem agyon a szomszédom?) Természetesen ilyet soha nem tennék,csak már egy kicsit unom a dolgot.

   Magas kerítéssel sem akarom elválasztani a bejutásra használt szakaszt a telkem többi részétől,mert akkor ezt a részt akár a szomszédomnak is adhatom..

   Mit tehetnék a jog segítségével problémám megoldása ügyében?

   Köszönöm!

   Tisztelettel:Ottoyes

(120 pont) által a(z) Ingatlanjog kategóriában

1 válasz

0 szavazat

Kedves Kérdező!

 A 2013.évi V törvény (továbbiakban a Ptk) 5:162. § (1) alapján a telki szorgalom nem vezethet mások, különösen szorgalommal terhelt dolog használója jogainak szükségtelen sérelméhez. Próbáljon meg a jegyzőtől bírtokvédelmet kérni a szomszéd ellen. 

Üdvözlettel:

a PROKATOR-NET jogi csapata

 Tájékoztatjuk, hogy a honlapon elérhető tartalmak és információk nem minősülnek sem jogi, sem egyéb tanácsadásnak, sem ajánlattételnek, sem pedig ajánlattételre való felhívásnak. A tájékoztatást a rendelkezésre álló információk alapján adtuk, azért felelősséget sem a szolgáltató, de a partner válaszadó sem vállal.

(51,1e pont) által
...