• Regisztráció
Jogi kérdések honlapja. Az oldalon joggal kapcsolatos kérdéseket tehetsz fel minden témában.

Ha jogi segítséget kérsz, ne habozz, tedd fel a kérdésed és hamarosan választ kapsz!
0 értékelés

T.Címzett! 

10 évig mentőápolóként dolgoztam majd fekvőbeteg ellátásban helyezkedtem el ápolóként 20 éve, a képzettségem, általános ápoló és általános asszisztens (1980), mentőszakápoló (1992), érettségi (2010). Besorolásom „D” kategória. Nem rég munkába állt ugyan ebben a beosztásban, érettségivel és 2 éves esti tagozaton végzett gyakorló mentőápoló, semmilyen egyéb egészségügyi alapképzés nélkül „E” kategóriába alkalmazzák. Csak azért, mert ő OKJ-s képzésen vett részt?  A másik Általános ápoló és általános asszisztens, érettségivel miért van „D” besorolásban ?  

Tisztelettel várom kimerítő válaszát.

1 Answer

0 értékelés

Kedves Kérdező!

A közalkalmazott fizetési osztályát (besorolását) az ellátandó munkakör betöltésére előírt annak a legmagasabb iskolai végzettségnek, illetve szakképesítésnek, szakképzettségnek, doktori címnek, tudományos fokozatnak alapján kell meghatározni, amellyel a közalkalmazott rendelkezik.  

Sajnos a jogszabály így rendelkezik, mert az OKJ-s képzés másképt minősül mint az érettségi. Más a besorolása.

Üdvözlettel:

a PROKATOR-NET jogi csapata

 Tájékoztatjuk, hogy a honlapon elérhető tartalmak és információk nem minősülnek sem jogi, sem egyéb tanácsadásnak, sem ajánlattételnek, sem pedig ajánlattételre való felhívásnak. A tájékoztatást a rendelkezésre álló információk alapján adtuk, azért felelősséget sem a szolgáltató, de a partner válaszadó sem vállal.

...