• Regisztráció
Jogi kérdések honlapja. Az oldalon joggal kapcsolatos kérdéseket tehetsz fel minden témában.

Ha jogi segítséget kérsz, ne habozz, tedd fel a kérdésed és hamarosan választ kapsz!
0 szavazat
Nagyon nehezen élünk férjemmel. 2önk nyugdíjja 170000 FT Az öcsém 250000Ft keres a sogórnöm természetesen holdolgozik, hol nem ,de inkább nem.. Öcsém megszületése óta nagyon eltérően kezeltek minket. Én kopott használt ruhákba jártam, az öcsém kizárólag márkás holmikat kapott.Felnőttünk én nem tanulhattam tovább (kellet a pénz) az öcsém bukdácsolva ,de szakmát tanult még tanárt is fogadtak mellé.Házasság kotésemig minden fiillért haza kellet adnom. Az öcsém még a fizetése mellé még támogatást is kapott anyánktól Házasságot kötöttünk . Az én esküvömre a 2 tanút hívhattam meg. Az öcsémnek 200 fő esküvöt csináltak,kocsit, házat kapott.És folytonos támogatást. 10 éve meghalt apánk 2en örököltük a lakásukat Anyám haszonélvezeti jogot kapott.4 éve kórházba került. Onnan egy gondozóházba én szívbeteg vagyok. Öcsémék meg nem érnek rá ápolni.Bár másfél évig fel vették az ápolási költséget is. de havonta látogatták.Azóta minden felmerülő költséget(ami már1000000 Ft feltt) mi állunk Öcsém egyetlen fillért sem fizet. Tehetünk ez ellen valamit? Köszönöm a válaszukat Szabó Károlyné
(120 pont) által a(z) Egyéb jogi kérdések kategóriában

1 válasz

0 szavazat

Kedves kérdező!

A 2013 évi V Törvény (továbbiakban a Ptk) 4:194. § (3) írja le. A gyermeknek kötelessége eltartani a szülőjét kivéve, ha érdemtelen a szülő. Viszont mivel Önnök szűkösen élnek meg férjével ezért Ön mentesülhet a tartási kötelezettség alól a Ptk 4:195. § alapján. Érdekes lehet még 4: 208. § tartással kapcsolatos per.

Üdvözlettel:

a PROKATOR-NET jogi csapata

 Tájékoztatjuk, hogy a honlapon elérhető tartalmak és információk nem minősülnek sem jogi, sem egyéb tanácsadásnak, sem ajánlattételnek, sem pedig ajánlattételre való felhívásnak. A tájékoztatást a rendelkezésre álló információk alapján adtuk, azért felelősséget sem a szolgáltató, de a partner válaszadó sem vállal.

(51,0e pont) által
...