• Regisztráció
Jogi kérdések honlapja. Az oldalon joggal kapcsolatos kérdéseket tehetsz fel minden témában.

Ha jogi segítséget kérsz, ne habozz, tedd fel a kérdésed és hamarosan választ kapsz!
0 értékelés
Üdvözletem! A gyógypedagógiai asszisztenseknek a jelen törvények szerint jár-e a pedagógus igazolvány?

Válaszukat előre is köszönöm.

1 Answer

0 értékelés

Kedves Kérdező!

Az Oktatási Igazolványokról szóló 362/2011. (XII. 30.) Korm. rendeletben (a továbbiakban: Rendelet) meghatározott új típusú pedagógusigazolvány jelenleg nem igényelhető. A kedvezmények igénybevételéhez a pedagógusigazolvány helyett kiállítható Igazolást lehet igényelni, amely 180 napig érvényes és a lejárat után újra igényelhető.

Ha majd  járni fog akkor csak ő nekik fog járni

A pedagógusigazolványra jogosultak körét a Rendelet 23. § a) – c) pontja határozza meg. "Pedagógusigazolványra jogosult a) az Nkt. aa)63. § (3) bekezdésében meghatározott munkakört betöltő, ab)96. § (1) bekezdésében meghatározott intézményben pedagógus-munkakörben közalkalmazotti jogviszonyban vagy munkaviszonyban foglalkoztatott, b) a szakképző intézményben oktató munkakörben foglalkoztatott, c) az a) vagy b) pontban meghatározott munkakörből korhatár előtti ellátásba vagy nyugállományba helyezett személy."

Üdvözlettel:

a PROKATOR-NET jogi csapata

 Tájékoztatjuk, hogy a honlapon elérhető tartalmak és információk nem minősülnek sem jogi, sem egyéb tanácsadásnak, sem ajánlattételnek, sem pedig ajánlattételre való felhívásnak. A tájékoztatást a rendelkezésre álló információk alapján adtuk, azért felelősséget sem a szolgáltató, de a partner válaszadó sem vállal.

 

...