• Regisztráció
Jogi kérdések honlapja. Az oldalon joggal kapcsolatos kérdéseket tehetsz fel minden témában.

Ha jogi segítséget kérsz, ne habozz, tedd fel a kérdésed és hamarosan választ kapsz!
0 szavazat
Kedves Jogász(ok)!

Egyik barátom csinált egy videót az egyik osztálytársáról bizonyításként, mert előzőekben többször zavarta az órát és a hétköznapjainkat agresszív viselkedésével. Előzőleg is már nem egyszer jelentette a tanároknak, akik azt a választ adták neki, hogy ők ezt nem tudják elképzelni az adott gyermekről, tehát; nem hittek neki.

Erre bizonyításként csinálta meg a videót a másik fél engedélye nélkül. Azzal tisztában van, hogy nem lett volna szabad az engedélye nélkül megcsinálnia, és bánja is... Viszont ezt a felvételt látta 4-5 osztálytársunk, illetve 1 tanár, aki egyből értesítette az osztályfőnököt. Ennek következtében kedves barátomat most bűnözőnek titulálják, és fegyelmi tárgyalásra viszik, esetleges kicsapással fenyegetik. Fontos megemlíteni, hogy nem került ki internetre a videó, tulajdon telefonján volt rajta a felvétel.

A kérdés pedig a következő: Ez akkor most minek minősül? Bűncselekmény? (Véleményem szerint “csak” egy személyiségi jogsértés) Illetve: Jogosan hurcolják meg a barátomat?
(120 pont) által a(z) Büntetőjog kategóriában

1 válasz

0 szavazat

Kedves Kérdező!

Kép és hangfelvételt olyan dolog, amit a magyar törvények személyiségi jogként védenek.

Személyiségi jogsértés van ilyenkor.

Üdvözlettel:

a PROKATOR-NET jogi csapata

 Tájékoztatjuk, hogy a honlapon elérhető tartalmak és információk nem minősülnek sem jogi, sem egyéb tanácsadásnak, sem ajánlattételnek, sem pedig ajánlattételre való felhívásnak. A tájékoztatást a rendelkezésre álló információk alapján adtuk, azért felelősséget sem a szolgáltató, de a partner válaszadó sem vállal.

(50,9e pont) által
...