• Regisztráció
Jogi kérdések honlapja. Az oldalon joggal kapcsolatos kérdéseket tehetsz fel minden témában.

Ha jogi segítséget kérsz, ne habozz, tedd fel a kérdésed és hamarosan választ kapsz!
0 szavazat
Tisztelt Jogász ! Olyan kérdéssel fordulok önhőz ,hogy 1999- ben vettünk egy családi házat ami csak a volt férjem nevén volt . 17 év házasság után váltunk el ,azóta a gyerekeimmel élek a szüleimnél . 2010- ben váltunk el  és a volt férjem a családi házat amibe lakott most adta el( 10000000 ft ) tavaly novemberbe,amiből a gyerekek nem részesültek semmi anyagi haszonnal . Ezután érdeklődőm ,hogy a gyerekeimnek jár e valami belőle vagy nem köteles adni mivel már elváltunk . Ha köteles ,hol tudom ezt intézni . Mielőbb várom válaszát - Tisztelettel : Andrea.
(120 pont) által a(z) Ingatlanjog kategóriában

1 válasz

0 szavazat

Kedves Kérdező!

Ha házaság alatt vették a házat akkor az közös vagyonnak minősül, mivel házasság alatt szerzet vagyon, ha nincs vagyonjogi szerződés akkor közös vagyonnak minősül.

Üdvözlettel:

a PROKATOR-NET jogi csapata

 Tájékoztatjuk, hogy a honlapon elérhető tartalmak és információk nem minősülnek sem jogi, sem egyéb tanácsadásnak, sem ajánlattételnek, sem pedig ajánlattételre való felhívásnak. A tájékoztatást a rendelkezésre álló információk alapján adtuk, azért felelősséget sem a szolgáltató, de a partner válaszadó sem vállal.

(51,0e pont) által
...