• Regisztráció
Jogi kérdések honlapja. Az oldalon joggal kapcsolatos kérdéseket tehetsz fel minden témában.

Ha jogi segítséget kérsz, ne habozz, tedd fel a kérdésed és hamarosan választ kapsz!
0 szavazat
Adtam 150.000forintot előlegként 5 napi munkára de az első nap után mivel úgy láttam hogy nem lesz kész visszamondtam a megállapodást. Az előleget nem akarják vissza adni. Jogosan ??
(120 pont) által a(z) Munkajog kategóriában

1 válasz

0 szavazat

Kedves Kérdező!

Milyen szerződés alapján vállalkozási szerződés alapján?

Sajnos lehet, hogy jogszerűen nem adja vissza az előleget a másik fél, mivel az előleg az az a célt szolgálja, hogy majd a későbbi (vállalkozói díj) az előleg összegével fog csökkenni.

 Az előleg azért sem fog visszajárni mert a vállalkozónak meg kellet venni az agyagot és ehhez szüksége volt az előleghez. A Polgári Törvénykönyv szerint Ptk 6:249. § [Elállás, felmondás]

(1) A megrendelő a szerződéstől a szerződés teljesítésének megkezdése előtt bármikor elállhat, ezt követően a teljesítésig a szerződést felmondhatja.

(2) A megrendelő elállása vagy felmondása esetén köteles a vállalkozónak a díj arányos részét megfizetni és a szerződés megszüntetésével okozott kárt megtéríteni azzal, hogy a kártalanítás a vállalkozói díjat nem haladhatja meg.

Üdvözlettel:

a PROKATOR-NET jogi csapata

 Tájékoztatjuk, hogy a honlapon elérhető tartalmak és információk nem minősülnek sem jogi, sem egyéb tanácsadásnak, sem ajánlattételnek, sem pedig ajánlattételre való felhívásnak. A tájékoztatást a rendelkezésre álló információk alapján adtuk, azért felelősséget sem a szolgáltató, de a partner válaszadó sem vállal.

(51,0e pont) által
...