• Regisztráció
Jogi kérdések honlapja. Az oldalon joggal kapcsolatos kérdéseket tehetsz fel minden témában.

Ha jogi segítséget kérsz, ne habozz, tedd fel a kérdésed és hamarosan választ kapsz!
0 szavazat
Tisztelt Ügyvéd Úr,

Két részből tevődik össze a kérdésem:

Van egy közös ingatlan a külön élő férjemmel. Volt egy használati megállapodás az ingatlanra vonatkozóan, de sajnos ellehetetlenült az ingatlan használata számunkra, el kellett költöznünk a gyerekekkel. Jelenleg a férjem lakik benne. A használati megállapodás elméletileg érvényes, benne az volt, hogy a karbantartási költségeket hogyan osztjuk meg, hogy a rezsit én fizetem, mivel nagyobb területet használunk az ingatlanból, de többlethasználati díjat nem fizetek. Mióta elköltöztünk, természetesen a rezsit sem fizetem, csak addig fizettem ki a számlákat visszamenőleg is.

Kérdésem: van-e joga bármit követelni rajtam, hiába nem működik gyakorlatban a használati megállapodásban foglalt dolog?

Közben családi segítséggel és hitellel vettem egy lakást. Kérdésem: állandó lakcímünk a gyerekekkel marad a régi ház (50%-os tulajdonos vagyok), tartózkodási címünk az új lakás, az jogszerű-e? És ebben az esetben van-e joga bármit kérni tőlem?

Előre is köszönettel a válaszért.
(130 pont) által a(z) Ingatlanjog kategóriában

1 válasz

+1 szavazat

Kedves Kérdező!

A férjének nincs joga öntől bármit követelni nincs jogalapja nem él ott életvitel szerüen nem használja a másik ingatlant.

Üdvözlettel:

a PROKATOR-NET jogi csapata

 Tájékoztatjuk, hogy a honlapon elérhető tartalmak és információk nem minősülnek sem jogi, sem egyéb tanácsadásnak, sem ajánlattételnek, sem pedig ajánlattételre való felhívásnak. A tájékoztatást a rendelkezésre álló információk alapján adtuk, azért felelősséget sem a szolgáltató, de a partner válaszadó sem vállal.

(51,0e pont) által
...