• Regisztráció
Jogi kérdések honlapja. Az oldalon joggal kapcsolatos kérdéseket tehetsz fel minden témában.

Ha jogi segítséget kérsz, ne habozz, tedd fel a kérdésed és hamarosan választ kapsz!
0 értékelés
BEVITTEM EGY VOLKS. TRANSP T5 TÍPUSÚ JÁRMŰVET EGY SZAKSZERVÍZBE  2018.11.16.-ÁN MEGRENDELTEM A JAVÍTÁSÁT!
ELVÁLLALTÁK MÉG 2018.12.10.-RE (AMIT NEM TELJESÍTETTEK)
HIBAKERESÉS , FELTÁRÁS,JAVÍTÁS LETT VOLNA A FŐ FELADATUK!
BEÉPÍTETTEK EGY Ő ÁLTALUK ( GYÁRINAK MONDOTT ) MEGRENDELT VÁKUUMSZIVATTYÚT 88.900Ft-ért
50.800Ft-os ki és beszerelési MUNKADÍJON! EZ ÖSSZESEN 139.700Ft.
 AZ ELHOZATALÁÉRT ÖSSZESEN 274.790Ft-ot fizettem ki, s  az autó továbbra sem volt üzemképes!
 A GOMBATERMESZTÉS ELINDÍTÁSÁHOZ MÉG A TÉLI IDŐSZAKBAN SZÜKSÉGEM LETT VOLNA A KOCSIRA EZÉRT EL KELLETT VITETNEM EGY MÁSIK SZERVÍZBE A KOCSIT.
 ITT KIDERÍTETTÉK, HOGY AMIT A SZAKSZERVÍZBEN BEÉPÍTETTEK SZIVATTYÚ , AZ ROSSZ,. S IRREÁLISAN MAGAS ÖSSZEGET FIZETTEM AZ EDDIG ELVÉGZETT "JAVÍTÁSOKÉRT" IS !
JOGSZERŰEN SZERETNÉK ELJÁRNI, EBBEN AZ ÜGYBEN, ! SZERETNÉM MEGTUDNI, HOGY HOGYAN LEHET VISSZAPERELNEM EZT AZ ÖSSZEGET A "SZAK" SZERVÍZTŐL!?
A SZAKSZERVÍZ ELKÜLDTE BEVIZSGÁLÁSRA A SZIVATTYÚT , DE MÁR A NEGYEDSZERI TELEFONOS MEGKERESÉSEMRE  SE VÁLASZOL!
( EGY EGYSZERŰ EMBER NEM HORD A HÓNA ALATT EGY PRÓBAPADOT, AHOL BETUDJA VIZSGÁLNI A BEÉPÍTENDŐ SZIVATTYÚT!?)

1 Answer

0 értékelés

Kedves Kérdező!

2013 évi V Törvény (Ptk) jól szabályozza a vállalkozó hibásan teljesített így ő kellékszavatossággal tartozik hibás teljesítés miatt a Ptk 6:159. § tartalmazza. Ez alapján először kijavítást vagy kicserélést lehet kérni, kivéve, ha választott kellékszavatosság lehetetlen vagy aránytalan költségekkel járna a kötelezett számára, de itt más kellékszavatosság választását kell figyelembe venni. 2 Lépcső arányos árleszállítás vagy a hiba a kötelezett költségére jogosult kijavítja vagy mással kijavíttathatja vagy szerződéstől elállhat. (Megjelöltem a jogszabályt hol található meg. Itt a magyarázat nem teljeskörű.)

Fontos, hogy ennek érvényesítéshez érdemes ügyvédet fogadni mert ő meg tudja jól írni a felszólító levelet és tanácsot is tud adni mi lehet a legmegfelelőbb lépés.

Üdvözlettel:

a PROKATOR-NET jogi csapata

 Tájékoztatjuk, hogy a honlapon elérhető tartalmak és információk nem minősülnek sem jogi, sem egyéb tanácsadásnak, sem ajánlattételnek, sem pedig ajánlattételre való felhívásnak. A tájékoztatást a rendelkezésre álló információk alapján adtuk, azért felelősséget sem a szolgáltató, de a partner válaszadó sem vállal.

...