• Regisztráció
Jogi kérdések honlapja. Az oldalon joggal kapcsolatos kérdéseket tehetsz fel minden témában.

Ha jogi segítséget kérsz, ne habozz, tedd fel a kérdésed és hamarosan választ kapsz!
0 szavazat
Üdvözlöm!

Jelenlegi páromnak van egy 9 éves autista gyermeke.Az édesanyjánál van papíron elhelyezve, de csak péntek estétől vasárnap délutánig van együtt a gyermekével.

Az anyuka nem tudja megoldani a gyerek iskolába járását, így az apuka oldja meg ezt(is) . Mivel az iskola a lakóhelyüntől 60 km-re van.

Az lenne a kérdésem hogy köteles e apuka gyerektartást fizetni ha tulajdonképpen nincs is az anyukával a gyerek csak havi 6 napot?Illetve van e esélye az apukának, hogy megkapja a teljes felügyeleti jogot?
(120 pont) által a(z) Családjog kategóriában

1 válasz

0 szavazat

Kedves Kérdező!

Gyerektartás fizetésének a kérdésében a bíróság dönt. A Polgár Törvénykönyv (Ptk) leírja hogy 4:214. § [A rászorultság vélelme]

A kiskorú gyermektartásra való rászorultságát vélelmezni kell. Ez a vélelem a gyermek nagykorúságának betöltése után is - legfeljebb a huszadik életévének betöltéséig - érvényesül, ha a gyermek középfokú iskolai tanulmányokat folytat.

Mind a 2 szülőnek kötelesége eltartani a kiskorú gyermekét. 

Üdvözlettel:

a PROKATOR-NET jogi csapata

 Tájékoztatjuk, hogy a honlapon elérhető tartalmak és információk nem minősülnek sem jogi, sem egyéb tanácsadásnak, sem ajánlattételnek, sem pedig ajánlattételre való felhívásnak. A tájékoztatást a rendelkezésre álló információk alapján adtuk, azért felelősséget sem a szolgáltató, de a partner válaszadó sem vállal.

(50,9e pont) által
...