• Regisztráció
Jogi kérdések honlapja. Az oldalon joggal kapcsolatos kérdéseket tehetsz fel minden témában.

Ha jogi segítséget kérsz, ne habozz, tedd fel a kérdésed és hamarosan választ kapsz!
0 szavazat

Tisztelt Szakértő!

A segítségét szeretném kérni az OKJ-s képzések Kjt. szerinti besorolásával kapcsolatosan. Egy munkavállalónk elvégezte az OKJ 54 725 06 számú képzést (a bizonyítványában kardiológiai és angiológiai asszisztens szakképesítés szerepel). A kolléganő jelenleg „D” fizetési osztályban van. A képzés leírása alapján emelt szintű szakképesítés. A Kjt. és a FEOR osztályozás által leírtak alapján azonban nem tudom eldönteni, hogy ezzel a végzettséggel a kolléganőt át kell-e sorolni „E” fizetési osztályba, vagy továbbra is „D” kategóriában kell őt tartani?

Válaszát előre is köszönöm!

(120 pont) által a(z) Munkajog kategóriában

1 válasz

0 szavazat

Kedves Kérdező!

Az OKJ 54 725 06 számú Kardiológiai és angiológiai asszisztens képzés az Országos Képzési Jegyzékben (OKJ) emeltszintű szakképesítésként van meghatározva, ami érettségi végzettséghez kötött és elsősorban iskolai rendszerű szakképzésben szerezhető meg​​. Ez a szakképesítés az egészségügyi ágazatban helyezkedik el, és technikusi szintű képzettséget biztosít.

A Kjt. (Kollektív Szerződés) és a FEOR (Foglalkozások Egységes Osztályozási Rendszere) által leírtak alapján a fizetési osztályok és fokozatok meghatározása gyakran attól függ, hogy a munkakör milyen szintű szakképzettséget és felelősséget igényel. Mivel a Kardiológiai és angiológiai asszisztens szakképesítés technikusi szintű képzettséget ad, ez indokolhatja a magasabb fizetési osztályba való besorolást, ám a konkrét besorolás több tényezőtől is függ, például a munkakör pontos leírásától, a munkavégzés helyétől, és hogy az adott intézmény milyen szabályokat alkalmaz.

Sajnos nem tudok több információval szólgálni nem tudom egyértelműen meghatározni, hogy automatikusan át kell-e sorolni az "E" fizetési osztályba

Üdvözlettel:

a PROKATOR-NET jogi csapata

 Tájékoztatjuk, hogy a honlapon elérhető tartalmak és információk nem minősülnek sem jogi, sem egyéb tanácsadásnak, sem ajánlattételnek, sem pedig ajánlattételre való felhívásnak. A tájékoztatást a rendelkezésre álló információk alapján adtuk, azért felelősséget sem a szolgáltató, de a partner válaszadó sem vállal.

(51,0e pont) által
...