• Regisztráció
Jogi kérdések honlapja. Az oldalon joggal kapcsolatos kérdéseket tehetsz fel minden témában.

Ha jogi segítséget kérsz, ne habozz, tedd fel a kérdésed és hamarosan választ kapsz!
0 szavazat
Ajándékozási szerződés keretében testvérem 3/4-ed részben én 1/4-ed részben vagyok egy lakatlan ház tulajdonosa.  Testvéremmel nincs kapcsolatom.Levelet sem vesz át a postástòl.  Nekem kell már évek òta minden költséget,  alapdijak, stb. Fizetni. Szeretnék a tulajdonjogomról lemondani. Mit tegyek? köszönöm
(120 pont) által a(z) Ingatlanjog kategóriában

1 válasz

0 szavazat

Kedves Kérdező!

Ha ell karja adni a tulajdonjogát előszőr a testvérének kell fel ajánlani, mert elővásárlási joga van, mert tulajdon társ. Ha nem él vele vagy nem tudja Ön tulajdonhányadát magához váltani akkor az ingatlant értékesíteni kell és a vételárat fell kell osztani a többi tulajdontárs között, de mivel ő az egyedüli tulajdontárs így neki kell vételárból kifizetni a tulajdoni hányadának megfelelő összeget. Lényeg, hogy értékesíteni kell az ingatlant.

Üdvözlettel:

a PROKATOR-NET jogi csapata

 Tájékoztatjuk, hogy a honlapon elérhető tartalmak és információk nem minősülnek sem jogi, sem egyéb tanácsadásnak, sem ajánlattételnek, sem pedig ajánlattételre való felhívásnak. A tájékoztatást a rendelkezésre álló információk alapján adtuk, azért felelősséget sem a szolgáltató, de a partner válaszadó sem vállal.

(50,9e pont) által
...