• Regisztráció
Jogi kérdések honlapja. Az oldalon joggal kapcsolatos kérdéseket tehetsz fel minden témában.

Ha jogi segítséget kérsz, ne habozz, tedd fel a kérdésed és hamarosan választ kapsz!
0 szavazat
Jo estét

Adott egy 16 éves fiu, egy 17 éves lány. Együtt voltak február 13.áig, a fiam elmondása szerint védekeztek, és január elején voltak utoljára együtt. A bibi ott kezdödik, hogy 3 napja tudtuk meg, hogy megszületett a baba. A lány otthon is titkolta terhességét ( terhes gondozásra sem járt) senki nem vette észre, csak 33 hetesen. A fiam említve lett egy gyámügyös papíron miszerint Ö a feltehető Apa, gyámügy még nem keresett meg. Tisztázni szeretnénk a helyzetet, DNS vizsgálattal, viszont ugye ha Ö az apa akkor én szeretném vállalni a felelősséget, bár a fiam leakar mondani róla, ha nem akkor viszont akkor is nekünk kell kifizetni az árat? Vagy várjunk míg a gyámhatóság elrendeli? Köszönöm válaszukat.
(120 pont) által a(z) Családjog kategóriában

1 válasz

0 szavazat

Kedves Kérdező!

így nem keletkezett apaság vélelem A 2013 évi. V törvény ( Ptk) jól leírja bíróság fogja megállapítani valószínűleg. A Ptk 4 könyv 10 fejezete jól leírja.

Üdvözlettel:

a PROKATOR-NET jogi csapata

 Tájékoztatjuk, hogy a honlapon elérhető tartalmak és információk nem minősülnek sem jogi, sem egyéb tanácsadásnak, sem ajánlattételnek, sem pedig ajánlattételre való felhívásnak. A tájékoztatást a rendelkezésre álló információk alapján adtuk, azért felelősséget sem a szolgáltató, de a partner válaszadó sem vállal.

(51,1e pont) által
...