• Regisztráció
Jogi kérdések honlapja. Az oldalon joggal kapcsolatos kérdéseket tehetsz fel minden témában.

Ha jogi segítséget kérsz, ne habozz, tedd fel a kérdésed és hamarosan választ kapsz!
0 szavazat

Adott egy belvárosi társasház, aminek padlásterét szüleim szerettek volna beépíteni. Ez még a 90-es évek végén történt. Az adásvétel megtörtént, a tulajdon jogviszonyt viszont nem sikerült rendezni, mert néhány lakó/tulajdonos nem járult hozzá ha jól sejtem az alapító okirat módosításához, vagy a tul.hányad módosításához. A történet itt megakadt még a 2000-es évek első felében, mert a Földhivatal mindig visszadobta a szüleim kérelmeit. Használatbavételi engedélyünk van, és már 2004 óta a felépített lakásban élünk. De még mindig nincs a tulajdonunkban. A társasház korábbi és mostani közös képviselete is mindig azzal hiteget, hogy "idén" rendeződik az ügy, de ez sosem történik meg. Ha végre rendeződne az ügy, akkor szeretnénk eladni az ingatlant minél hamarabb, ám abban sem vagyunk biztosak, hogy ezt megtehetjük-e a tetemes adó megfizetése nélkül, amit, ha jól tudom akkor fizetünk, ha 5 éven belül eladjuk a lakást.
Az lenne a kérdésem, hogy én milyen úton tudok elindulni, hogy megtudjam, mit tehetek, hogy végre rendeződjön a tulajdonjog. Válaszukat előre is köszönöm!

(120 pont) által a(z) Ingatlanjog kategóriában

1 válasz

0 szavazat

Kedves Kérdező!

Mindenképpen ebben az ügybej jogi képviseletre lenne szükség. Ő tud ebben tanácsot adni. Így nehéz megítélni az ügyet azt sem lehet tudni, hogy a földhivatal miért dobja vissza a kérelmet.

Üdvözlettel:

a PROKATOR-NET jogi csapata

 Tájékoztatjuk, hogy a honlapon elérhető tartalmak és információk nem minősülnek sem jogi, sem egyéb tanácsadásnak, sem ajánlattételnek, sem pedig ajánlattételre való felhívásnak. A tájékoztatást a rendelkezésre álló információk alapján adtuk, azért felelősséget sem a szolgáltató, de a partner válaszadó sem vállal.

(50,5e pont) által
...