• Regisztráció
Jogi kérdések honlapja. Az oldalon joggal kapcsolatos kérdéseket tehetsz fel minden témában.

Ha jogi segítséget kérsz, ne habozz, tedd fel a kérdésed és hamarosan választ kapsz!
0 szavazat
Tisztelt Jogikerdesek.hu csapata!

A Pécsi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karon szereztem jogi asszisztens felsőfokú szakképzettséget (Okj.55 szám).

Bírósági tisztviselőként (jegyzőkönyvvezető) az Önök álláspontja szerint az Iasz. és az ide vonatkozó jogszabályok alapján mely fizetési fokozatba (IV. vagy III. fizetési fokozat) kellene végzettségem szerint sorolni?

Köszönettel: Illésné Lang Ágnes
(120 pont) által a(z) Munkajog kategóriában

1 válasz

0 szavazat

Tisztelt Illésné Lang Ágnes,

A bírósági tisztviselők fizetési besorolását a 1997. évi LXVIII. törvény az igazságügyi alkalmazottak szolgálati jogviszonyáról (Iasz.) szabályozza, amely a bírósági és az ügyészségi tisztviselőket különböző fizetési osztályokba és fokozatokba sorolja, figyelembe véve többek között az alkalmazottak végzettségét és szakmai tapasztalatát.

A fizetési besorolásokat illetően a törvény alapvetően a bírókat, ügyészeket, bírósági és ügyészségi titkárokat, valamint fogalmazókat sorolja be, és az öt különböző fizetési osztályba való besorolást írja elő, amelyek mindegyike további fizetési fokozatokra van bontva. Az Iasz. törvény szerinti besorolás alapján a bírósági és ügyészségi titkárok általában a IV. fizetési osztályba tartoznak. Azonban a törvény nem tartalmaz konkrét utalást arra vonatkozóan, hogy a jogi asszisztens felsőfokú szakképzettség melyik fizetési osztályba vagy fokozatba sorolását indokolná közvetlenül.

.

Mivel az Ön által említett specifikus fizetési fokozatba (IV. vagy III.) történő besorolásra vonatkozóan a jogszabályok és az elérhető információk alapján nem nyújtható egyértelmű válasz, javaslom, hogy forduljon közvetlenül a munkáltatójához.

Üdvözlettel:

a PROKATOR-NET jogi csapata

 Tájékoztatjuk, hogy a honlapon elérhető tartalmak és információk nem minősülnek sem jogi, sem egyéb tanácsadásnak, sem ajánlattételnek, sem pedig ajánlattételre való felhívásnak. A tájékoztatást a rendelkezésre álló információk alapján adtuk, azért felelősséget sem a szolgáltató, de a partner válaszadó sem vállal.

(51,0e pont) által
...