• Regisztráció
Jogi kérdések honlapja. Az oldalon joggal kapcsolatos kérdéseket tehetsz fel minden témában.

Ha jogi segítséget kérsz, ne habozz, tedd fel a kérdésed és hamarosan választ kapsz!
0 szavazat

Üdvözlöm. A kérdésem az lenne, hogy hárman örököltünk egy családi házat egyenlő részben, amiben csak a testvérem él a kislányával 2010 óta,(amikor meghalt nagymamám ő rögtön átköltözött). Minden vagyontárgyát eladta amiből én semmit nem kaptam. (Ott rendelkezem lakcímmel viszont soha nem éltem ott).Nagyon sok közüzemi számla tartozása van, Plusz még felvett egy Provident hitelt! Felszólítottam hogy rendezze mert nem szeretnék a közös örökségen bármilyen tartozást.De tudom hogy nem fogja rendezni. Minden közüzemi számla az ő nevére lett írva .Mit tehetnék annak érdekében hogy kifizesse a részem,(ami kétséges hogy kifizeti),illetve kérhetek túlhasználati díjat? 2010 óta folyamatosan romlik a lakás állapota.Vagy megtehetem azt, hogy a még megmaradt közös vagyonból most az egyszer én adok el valamit, vagy egyszerűen csak bemegyek és elviszek pár dolgot. ( még csak most lett saját kulcsom ami nem tetszik neki).A legfőbb problémám még az,hogy rendszeresen odajár testvérem barátja akivel persze közösen lakják le a házat, Jogilag hogy lehetne őt kitiltani onnan? Neki semmilyen tulajdon része nincs ott. angry Előre is köszönöm a válaszát.

(240 pont) által a(z) Ingatlanjog kategóriában

1 válasz

0 szavazat

Kedves Kérdező!

A testvére barátját sehogyan hisz a tulajdonos engedte be a lakásba hiába 3 vannak tulajdonosok, aki ott él és beengedi akkor a beengedett fél tartózkodhat a lakásba.

Jogilag nincs lehetőség a kitiltására.

közüzemi számlával kapcsolatosan nem lehet megterhelni az ingatlant csak akkor, ha mind a 3 tulajdonos bele egyezik.

Üdvözlettel:

a PROKATOR-NET jogi csapata

 Tájékoztatjuk, hogy a honlapon elérhető tartalmak és információk nem minősülnek sem jogi, sem egyéb tanácsadásnak, sem ajánlattételnek, sem pedig ajánlattételre való felhívásnak. A tájékoztatást a rendelkezésre álló információk alapján adtuk, azért felelősséget sem a szolgáltató, de a partner válaszadó sem vállal.

(51,0e pont) által
...