• Regisztráció
Jogi kérdések honlapja. Az oldalon joggal kapcsolatos kérdéseket tehetsz fel minden témában.

Ha jogi segítséget kérsz, ne habozz, tedd fel a kérdésed és hamarosan választ kapsz!
0 szavazat
8 éve költöztem egy 52 éve épült, 17 lakásos társasházba. A házhoz tartozik egy  olyan kiskert (kb 60 nm) , amit  a lakásából közvetlenül senki nem tudott elérni (mi sem). A kertben az építkezés vége ott állt kb 2 köbméter építkezési törmelék , gazzal, elburjánzott bokrokkal sűrűn be volt nőve. , egy rozoga bódé volt benne,. ami garázsként funkcionált. Több hónapi kemény munkával virágos, illetve konyhakertté varázsoltam, amit a ház, és a környék lakói folyamatosan dícsértek, majd 2012-ben az egyik ablakunkat ajtóra cserélve közvetlenül elérhetővé tettem . Ez ellen eddig hivatalosan senki sehol nem emelt kifogást,

2 és  fél éve "beköltözött" a kertünkbe  2 lakótársunk 2 roncsautója, ami ellen  soha sehol nem emeltem kifogást, de a legutóbbi közgyűlésünk (nem az én indítványomra) úgy határozott, hogy  a roncsokat el kell szállítani.

Az egyiket elszállították, a másikat nem,  sőt generált egy komoly vitát, miszerint a kertet jogtalanul bitorlom, és vissza kell állítani az eredeti állapotot (nyilván nem a szeméthegyre gondolnak, csak arra, hogy garázsként funkcionáljon)

Kérdésem, visszaköltözhetnek-e azt autók, vagy használhatom a kiskertet, esetleg a kert használata mellett vagyok köteles pár autónak helyet biztrosítani.

Tisztelettel Varsás Frigyes
(140 pont) által a(z) Ingatlanjog kategóriában

1 válasz

0 szavazat
Tisztelt Kérdező!

A kiskert a társasház közös tulajdonát képezi, így a használatára a tulajdonosok egyaránt jogosultak. Az eredeti állapot visszaállítására akkor lehet csak kötelezni, ha új közgyűlést hívnak össze, és abban új határozatot hoznak arról, hogy az eredeti állapotot vissza kell állítani.

Üdvözlettel:

a PROKATOR-NET jogi csapata

 Tájékoztatjuk, hogy a honlapon elérhető tartalmak és információk nem minősülnek sem jogi, sem egyéb tanácsadásnak, sem ajánlattételnek, sem pedig ajánlattételre való felhívásnak. A tájékoztatást a rendelkezésre álló információk alapján adtuk, azért felelősséget sem a szolgáltató, de a partner válaszadó sem vállal.
(51,1e pont) által
...