• Regisztráció
Jogi kérdések honlapja. Az oldalon joggal kapcsolatos kérdéseket tehetsz fel minden témában.

Ha jogi segítséget kérsz, ne habozz, tedd fel a kérdésed és hamarosan választ kapsz!
0 szavazat
Egy 52 éve épült 17 lakásos társasházba költöztem 8 éve. A házhoz tartozik egy kb 50   nm-es körülkerített kiskert, ami az ajtónk előtt van, amihez közvetlenül csak mi férünk hozzá. A kertben az építkezés befejezése óta ott állt legalább 2 köbméter sitt, fákkal, bokrokkal, gyommal sűrűn be volt nőve.

Több hónapi kemény  munkával rendbe tettem, majd részben virágos, részben haszon kiskertté varázsoltam, Kb 2 éve a kert közepébe  ideiglen  "beköltözött" 2 lakótársunk 2 roncsautója, a lakóközösség kérte ezek eltávolítását, ennek következményeként többen kezdeményezni akarják, hogy vegyék el a kertemet. ( hogy milyen sorsot szánnak neki, azt nem tudom)

Szeretném megkérdezni, kérhetem-e a roncsok eltávolítását, illetve kötelezhetnek-e a kert megszüntetésére

Tisztelettel Varsás Frigyes
(140 pont) által a(z) Ingatlanjog kategóriában

1 válasz

0 szavazat

Kedves Kérdező!

Ha Ön a kertnek a tulajdonosa akkor nem kötelezhetik nem vehetik el az Ön kertjét. A Polgári Törvénykönyv 5 könyve V fejezetétől szabályozza.

Üdvözlettel:

a PROKATOR-NET jogi csapata

 Tájékoztatjuk, hogy a honlapon elérhető tartalmak és információk nem minősülnek sem jogi, sem egyéb tanácsadásnak, sem ajánlattételnek, sem pedig ajánlattételre való felhívásnak. A tájékoztatást a rendelkezésre álló információk alapján adtuk, azért felelősséget sem a szolgáltató, de a partner válaszadó sem vállal.

(51,0e pont) által
...