• Regisztráció
Jogi kérdések honlapja. Az oldalon joggal kapcsolatos kérdéseket tehetsz fel minden témában.

Ha jogi segítséget kérsz, ne habozz, tedd fel a kérdésed és hamarosan választ kapsz!
0 értékelés
Tisztelt Cím!

16 éve élünk párommal bejegyzés nélküli élettársi kapcsolatban. 2 gyermekünk született.Külön szeretnék költözni tőle a gyerekekkel együtt - van vmi jogszabály ami ezt megakadályozhatja? A ház amiben élünk párom szüleinek nevén volt és maradt is miután beköltöztünk (az akkor üresen álló házba). Az eltelt időben felújítottuk, berendeztük. Ha elköltözöm, tarthatok igényt pénzbeni juttatásra, vagy csak a közösen vásárolt ingóságok elosztása lehetséges?

Köszönöm válaszát előre is

1 Answer

0 értékelés

Kedves Kérdező!

Nem tiltja jogszabály, hogy külön költözzenek. A törvény leírja, hogy a vagyonszaporulatra igényt tarthat a másik fél. Ha nő otthon van a gyermekével és a férj dolgozik és emiatt tudtak új ingatlant vagy ingóságokat vásárolni nem mondhatja a férj, hogy én vettem az ingatlant és csak az enyém például.

Üdvözlettel:

a PROKATOR-NET jogi csapata

 Tájékoztatjuk, hogy a honlapon elérhető tartalmak és információk nem minősülnek sem jogi, sem egyéb tanácsadásnak, sem ajánlattételnek, sem pedig ajánlattételre való felhívásnak. A tájékoztatást a rendelkezésre álló információk alapján adtuk, azért felelősséget sem a szolgáltató, de a partner válaszadó sem vállal.

...