• Regisztráció
Jogi kérdések honlapja. Az oldalon joggal kapcsolatos kérdéseket tehetsz fel minden témában.

Ha jogi segítséget kérsz, ne habozz, tedd fel a kérdésed és hamarosan választ kapsz!
0 szavazat
Ingatlanunk árverés alatt állt. Utolsó napokban megállapodtunk a bankkal, fizettünk + törlesztést vállaltunk, ennek fejében vállalta a végrehajtás szüneteltetését. Rögzítettük, hogy a vh díjait az érintett végrehajtónak megfizetjük.

Aláírás után másnap olyan papírt nyomott a kezembe a bank, melyet a vh-nak kellett vinnem, hogy csak akkor szüneteltesse a vh az eljárást, ha a vh-t is azonnal kifizetjük. Ez péntek reggel volt, ma, vasárnap lett volna az árverés. Nem tudtunk fizetni, a bank minden pénzünket elvitte, 3 óra alatt 1,5 milliót honnan vennék?? Erre azt mondta a vh, hogy szerda délig ki kell, hogy fizessem őt, különben visszateszi árverésre a házat. Tehet ő ilyet? ez nem szimpla zsarolás? A bankos megállapodásban nem volt kikötve, hogy "azonnal", vagy "jelen aláírással egy időben" stb. kell a vh-t kifizetnünk, másnap hogyan támaszthat ilyen új feltételt a szüneteltetéshez? A végrehajtás a bankkal folytatott vitánkból eredt, amiben megállapodás történt, azért, hogy azonnal nem fizetem ki a végrehajtót, hogyan árverezhetné a házat? És sikerdíj, közel 8oo ezer miért jár neki, amikor a mi megkeresésünkre egyeztünk meg a bankkal? A vh nagyon kiborult attól, hogy megegyeztünk a bankkal, mert több vevő is volt a házra, nagyot tudott volna kaszálni.(mélységesen alul volt értékelve a ház, kétéves értékelés volt, kívülről az utcáról, tudtunkon kívül!! kértünk tőle új értékbecslést, mivel hatalmas beruházások folynak mellettünk, viszi fel az árakat, nem volt rá hajlandó!!!) Szerintem zsarol minket, mert jár neki a kifizetésünk munkadíjra, stb, - a sikerdíj vitatható - de nem azonnal - szerintünk legalábbis.Remélem, tudnak az ügyben segíteni! Köszönöm. Nylla
(140 pont) által a(z) Követelésbehajtás kategóriában

1 válasz

0 szavazat

Tisztelt Kérdező!

A végrehajtási eljárásban a végrehajtó által hozott, a végrehajtási eljárás szabályait és az előterjesztő jogát vagy jogos érdekét lényegesen sértő intézkedése, vagy az ilyen intézkedés elmulasztása ellen Ön vagy más érdekelt végrehajtási kifogást terjeszthet elő. Ezt a kifogást a végrehajtó intézkedésétől számított 15 napon belül kell benyújtani a végrehajtónál, aki azt – a kifogásolt intézkedésre vonatkozó iratok másolatával együtt – 3 munkanapon belül továbbítja a végrehajtást foganatosító bíróságnak (1994. évi LIII. törvény 217. § (1)-(2)).

Amennyiben a végrehajtó a részletfizetési kérelmet nem fogadja el, érdemes pert indítani a Pp. 528. §-a szerint az adós keresettel kérheti a végrehajtási lappal és az azzal egy tekintet alá eső végrehajtható okirattal elrendelt végrehajtás megszüntetését vagy korlátozását bizonyos feltételek fennállása esetén.

Üdvözlettel:

a PROKATOR-NET jogi csapata

 Tájékoztatjuk, hogy a honlapon elérhető tartalmak és információk nem minősülnek sem jogi, sem egyéb tanácsadásnak, sem ajánlattételnek, sem pedig ajánlattételre való felhívásnak. A tájékoztatást a rendelkezésre álló információk alapján adtuk, azért felelősséget sem a szolgáltató, de a partner válaszadó sem vállal.

.

(51,0e pont) által
...