• Regisztráció
Jogi kérdések honlapja. Az oldalon joggal kapcsolatos kérdéseket tehetsz fel minden témában.

Ha jogi segítséget kérsz, ne habozz, tedd fel a kérdésed és hamarosan választ kapsz!
0 szavazat
Tisztelt PROKATOR-NET jogi csapata!

Tartozás ügyében szeretnék érdeklődni Önöktől.

2007-ben vásároltam egy ingatlant, ahova most szeretnék a férjemmel együtt beköltözni. Felkerestük az UPC szolgáltatót, mivel szeretnénk majd az általuk nyújtott szolgáltatást igénybe venni. Az ügyintéző közölte, hogy az ingatlanban valaki tartozást halmozott fel, ami végrehajtás alatt van, de ha bevisszük az adásvételi szerződés másolatát, akkor nincs akadálya a szolgáltatás igénybevételének.

Az ingatlant az elmúlt évek során több alkalommal is kiadtam albérletbe. Feltételezem, hogy a legutóbbi albérlő (az albérleti szerződés 2011. 10. 07-én köttetett) halmozta fel a tartozást, mivel előtte egyik albérlőmnek sem volt UPC előfizetése. Az előfizetés az ő nevükre szólt, tőlem semmilyen beleegyező nyilatkozatot nem kért sem a szolgáltató, sem az albérlő és az elköltözésüket követően sem találtam a postaládában semmilyen felszólítást ezzel kapcsolatban.

A kérdésem az lenne, hogy ez esetben a tartozás rendezésére kötelezhető vagyok-e mint tulajdonos vagy rajtam ezt a szolgáltató semmilyen formában nem kérheti számon, hiszen nem én szerződtem velük.

Válaszukat előre is köszönöm!

Tisztelettel:

Krisztina80
(120 pont) által a(z) Ingatlanjog kategóriában

1 válasz

0 szavazat

Kedves Kérdező!

Valószínűleg a szerződő felel szemben az UPC fizetési meghagyást fog kibocsájtani vagy más jogi eljárást.

Ön nem felel a tartozásért.

Üdvözlettel:

a PROKATOR-NET jogi csapata

 Tájékoztatjuk, hogy a honlapon elérhető tartalmak és információk nem minősülnek sem jogi, sem egyéb tanácsadásnak, sem ajánlattételnek, sem pedig ajánlattételre való felhívásnak. A tájékoztatást a rendelkezésre álló információk alapján adtuk, azért felelősséget sem a szolgáltató, de a partner válaszadó sem vállal.

(51,0e pont) által
...