• Regisztráció
Jogi kérdések honlapja. Az oldalon joggal kapcsolatos kérdéseket tehetsz fel minden témában.

Ha jogi segítséget kérsz, ne habozz, tedd fel a kérdésed és hamarosan választ kapsz!
0 szavazat

Kedves PROKATOR §NET.

Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz, , hogy a 30 éves fiam :
Autista.
80% rokkant.
Kizárólagos gondnokság alá van helyezve.
Az orvosi papírjai rendben vannak és a legfrissebbek.
Tömegközlekedési eszközt az autizmusából kifolyólag nem tud igénybe venni.
Rendelkezik mozgáskorlátozottak parkolókártyával.
A polgármesteri hivatalban azt mondják, hogy súlyadó csökkentés az nem vonatkozik erre az esetre, mert elmúlt 18 éves. ( Édesapja a gondnok és az gkocsi üzembetartója ). Eddig nem kértük, de a mostani anyagi helyzetünkben rá vagyunk utalva.
KÉRDÉSEM:  milyen hatályos jogszabály vonatkozik rá, mert a hivatalban azt mondják, hogy nincs ilyen törvény, szeretném tudni, hogy ez most jár nekünk vagy nem .Ha igen, szíveskedjen a rendeletnek a számát leírni, mert a hivatal "ragaszkodik" a 18 év alatti korhoz, miszerint csak rájuk vonatkozik a törvény.

Előre köszönöm válaszát.
Tisztelettel: Szilasi Angéla.

(140 pont) által a(z) Hatályos jogszabályok kategóriában

1 válasz

0 szavazat

Kedves Kérdező!

Ezeket a jogszabályokat találtam, ami az Ön fiára vonatkozik  1991. évi LXXXII. törvény a gépjárműadóról, valamint a 141/2000. (VIII. 9.) Korm. rendelet a súlyos fogyatékosság minősítésének és felülvizsgálatának, valamint a fogyatékossági támogatás folyósításának szabályairól, és a 102/2011. (VI. 29.) Korm. rendelet a súlyosan mozgáskorlátozott személyek közlekedési kedvezményeiről tartalmaz előírásokat

https://www.meosz.hu/

Üdvözlettel:

a PROKATOR-NET jogi csapata

 Tájékoztatjuk, hogy a honlapon elérhető tartalmak és információk nem minősülnek sem jogi, sem egyéb tanácsadásnak, sem ajánlattételnek, sem pedig ajánlattételre való felhívásnak. A tájékoztatást a rendelkezésre álló információk alapján adtuk, azért felelősséget sem a szolgáltató, de a partner válaszadó sem vállal.

(51,0e pont) által
...