• Regisztráció
Jogi kérdések honlapja. Az oldalon joggal kapcsolatos kérdéseket tehetsz fel minden témában.

Ha jogi segítséget kérsz, ne habozz, tedd fel a kérdésed és hamarosan választ kapsz!
0 szavazat
Tisztelt Ügyved Úr/Hölgy!
A kérdésem gyerektartás megszünésevel vagy csökkentésével kapcsolatos lenne.A férjemnek az előző házasságából van két gyermeke,akik utáan gyerektartást fizet 2005 október óta 30-30.000 forintot.A gyerekek jellenleg 21 es 19 évesek.A nagyobbik mar sikeresen leéretségizett és utana elvegzett egy nappali 2 éves OKJ iskolat.Felvetelizett főiskolára ,de nem sikerült a felveteli.A kerdesem pedig az lenne ,hogy mivel mar nem jar iskolaba ,és úgy néz ki ,hogy elmegy dolgozni,meddig kell még a férjemnek Ő utána gyerektartas fizetni?A kisebbik gyermek (19) nagyon nem jó tanuló,még mindig a szakközép 2. osztályába jár,és még nem biztos ,hogy most sikerült neki elvegezni bukás nélkül.Ha úgy adódi ,hogy eltanacsoljak az iskolától akkor mi a teendője a férjemnek?
Jellenlegi házaságunkból született 2 gyermekünk akik 6 és 2 évesek tehát kiskorúak.Lehet a bíróságot a gyerektartás csökkentésére kérni a ket kiskorú gyermek javára?
Ausztriában élünk életvitel szerűen ,es a gyerektartás nem a jővedelem alapján,hanem kőzős megegyezés alapján lett megállapítva.

Válaszát előre is köszönöm!
(120 pont) által a(z) Családjog kategóriában

1 válasz

0 szavazat

Kedves Kérdező!

20 életév betöltésé a törvény szerint, ha a gyermek középfokú tanulmányokat folytat.

Igen lehet a polgári törvénykönyv 4:210. § tartalmazza.

Üdvözlettel:

a PROKATOR-NET jogi csapata

 Tájékoztatjuk, hogy a honlapon elérhető tartalmak és információk nem minősülnek sem jogi, sem egyéb tanácsadásnak, sem ajánlattételnek, sem pedig ajánlattételre való felhívásnak. A tájékoztatást a rendelkezésre álló információk alapján adtuk, azért felelősséget sem a szolgáltató, de a partner válaszadó sem vállal.

(50,5e pont) által
...