• Regisztráció
Jogi kérdések honlapja. Az oldalon joggal kapcsolatos kérdéseket tehetsz fel minden témában.

Ha jogi segítséget kérsz, ne habozz, tedd fel a kérdésed és hamarosan választ kapsz!
0 értékelés
gyorshajtás büntetése milyen esetben nem váltható át közmunkára? kivonhatja a rendőrség a forgalomból az autót a büntetés be nem fizetése vagy késedelmes befizetése miatt? milyen szankciókkal jár a késedelmes fizetés

1 Answer

0 értékelés
Tisztelt Érdeklődő!

A szabálysértési törvény szerint "a pénzbírságot meg nem fizetése esetén a bíróság szabálysértési elzárásra változtatja át. E törvény eltérő rendelkezése hiányában az átváltoztatás során ötezer forintonként egy napi szabálysértési elzárást kell számítani. A meg nem fizetett pénzbírságnak ötezerrel nem osztható részét nem kell figyelembe venni."
A pénzbírság be nem fizetése esetén a hatóság a közúti közlekedési igazgatási feladatokról, a közúti közlekedési okmányok kiadásáról és visszavonásáról szóló 326/2011. (XII. 28.) Korm. rendelet szerint kezdeményezheti a gépjármű forgalomból kivonását is.

A közmunkára vonatkozóan a törvény nem említ kivételeket, így a pénzbírság minden esetben átváltható közmunkára. Az erre vonatkozó tájékoztatást a pénzbírságot elrendelő határozat tartalmazza.

Üdvözlettel:

a PROKATOR-NET jogi csapata
...