• Regisztráció
Jogi kérdések honlapja. Az oldalon joggal kapcsolatos kérdéseket tehetsz fel minden témában.

Ha jogi segítséget kérsz, ne habozz, tedd fel a kérdésed és hamarosan választ kapsz!
0 szavazat
Tisztelt Jogászok! Van egy lakás a tulajdonomban,édesanyám holtigtartó haszonélvezetével.Fiam és menyem kölcsönt vettek fel az OTP-től,mi a lakást jelzálogba adtuk.Adósok a kölcsönt nem fizették,az OTP a szerződést felmondta és jelenleg az OTP Faktoring a jogutód.A lakásra végrehajtást jegyeztek be.

Édesanyám egyedül él a lakásban,89 éves.A kérdésem az,hogy ebben az esetben hogyan érvényesül a holtigtartó haszonélvezet.A rezsit,a közterheket pontosan fizeti.Probáltuk magunkhoz venni,de nem hajlandó.Az a kérdésem,hogy ebben az esetben kilakoltathatják-e,vagy van rá mód haláláig ottmaradnia.

Az adósok minden kapcsolatot megszüntettek velünk,igy egyezkedni sem tudunk.Tisztelettel megköszönjük a választ.
(140 pont) által a(z) Egyéb jogi kérdések kategóriában

1 válasz

0 szavazat

Tisztelt Kérdező!

A 2013. évi V. törvény kimondja, hogy a határozatlan időre kötött haszonélvezet a jogosult halálával szűnik meg.

A Polgári Törvénykönyv 5:156.§ szerint a haszonélvezettel terhelt jogot vagy követelést a haszonélvezetre kiterjedő hatállyal a haszonélvező hozzájárulásával lehet szerződéssel megszüntetni vagy a haszonélvező hátrányára megváltoztatni. Tehát nem lakoltathatják ki a haszonélvezőt az ingatlanból.

Üdvözlettel:

a PROKATOR-NET jogi csapata

 Tájékoztatjuk, hogy a honlapon elérhető tartalmak és információk nem minősülnek sem jogi, sem egyéb tanácsadásnak, sem ajánlattételnek, sem pedig ajánlattételre való felhívásnak. A tájékoztatást a rendelkezésre álló információk alapján adtuk, azért felelősséget sem a szolgáltató, de a partner válaszadó sem vállal.

(51,0e pont) által
...