• Regisztráció
Jogi kérdések honlapja. Az oldalon joggal kapcsolatos kérdéseket tehetsz fel minden témában.

Ha jogi segítséget kérsz, ne habozz, tedd fel a kérdésed és hamarosan választ kapsz!
0 értékelés
Tisztelt Jogi Fórum!

Köztisztviselőként dolgozom egy községi önkormányzatnál. 2012. november 20-tól 2013. április 14-ig táppénzen voltam. A munkáltató cafeteria juttatásként évi 200 ezer Ft-ot ad minden dolgozónak a jogszabály alapján, akik nyilatkoznak, hogy milyen módon szeretnék igénybe venni. Amikor április 15-én munkába álltam, közölték velem, hogy nekem csak időarányosan jár a cafeteria juttatás mert hosszabb ideig táppénzen voltam. Az lenne a kérdésem, hogy helyesen járt el a munkáltatóm? Ha ez a táppénz nem év elején hanem év közben történik akkor milyen módon vonná vissza pl. a Szép Kártyát?

 

Köszönettel: O. Katalin

1 Answer

0 értékelés
Tisztelt Érdeklődő!

A munkáltatók saját belső szabályzatukban jogosultak meghatározni a béren kívüli juttatások igénylésének feltételeit. Ezek közé általában beletartozik azon feltétel is, hogy a juttatást megalapozó hónapban a munkavállaló ténylegesen munkát végezzen. Amennyiben ilyen cafeteria szabályzat van a munkáltatójánál, úgy jogosan vonja meg Öntől a táppénz idejére vonatkozó béren kívüli juttatást.

A béren kívüli juttatások összegét - amennyiben azt a munkavállaló jogtalanul kapta - a munkáltató jogosult visszakövetelni. Ez több formában is történhet, de leginkább a munkavállaló munkabéréből történő levonást szokták alkalmazni.

Üdvözlettel:

a PROKATOR-NET jogi csapata
...