• Regisztráció
Jogi kérdések honlapja. Az oldalon joggal kapcsolatos kérdéseket tehetsz fel minden témában.

Ha jogi segítséget kérsz, ne habozz, tedd fel a kérdésed és hamarosan választ kapsz!
0 szavazat
Tisztelt Szakertok!

A kovetkezokben szeretnem a segitseguket kerni. 2004 ota elunk Angliaban. Volt ferjemmel 2006 ban Magyarorszagon kotottem hazassagot, ugyanebben az evben gyermekunk Angliaban szuletett. Harom eve a ferjem elhagyott, es bar tovabbra is Angliaban elunk, magyar birosagon valtunk el.

A birosagon kozos megegyezessel a gyermek nalam maradt, az apuka heti ket nap lathatast kapott, gyermektartaskent a fizetese 25%-at kellene atutalnia ( mely osszeg soknak tunik, viszont figyelembe kell vennunk hogy egy berelt hazban kulfoldon minden segitseg nelkul hagyta magara a csaladjat.)

Tudomasom szerint mar legalabb ket eve joval  kevesebbet fizet mint a 25%, raadasul most felvette a kapcsolatot a Child Maintenance Agency-vel akiktol kaptam egy ertesitest miszerint ok megallapitottak hogy apukanak mindossze heti 40 fontot kell fizetnie. Mikor tudattam veluk hogy birosagi hatarozatom van a gyermektartasrol, kozoltek hogy ez itt nem igy mukodik, ok errol nem tudnak, es ok a  legjobb tudasuk szerint jarnak el. En ugy tudom hogy az Unios orszagokban egy birosagi itelet csak egy masik birosaggal irhato felul vagy semmisitheto meg, persze lehet hogy en tudom rosszul. Nem tudom hova forduljak, sajnos tovabbi ugyvedi segitsegre nincs penzem,es eddig senki nem tudott erdemi segitseget nyujtani, hogy vajon a magyar birosagi itelet erosebb-e egy angol kozigazgatasi intezmennyel szemben, mikozben Magyar allampolgarok vagyunk (a  gyermek is), de Angliaban elunk.

Segitseguket elore is koszonom!

Tisztelettel

Boglarka K.
(120 pont) által a(z) Családjog kategóriában

1 válasz

0 szavazat
Tisztelt Kérdező!

A gyermektartásdíj behajtása tárgyában több nemzetközi szerződés is létezik, azonban az EU tagállamaiként jelen esetben uniós jogszabályok szerint történik az eljárás. Ennek megfelelően egy Magyarországon indított eljárás alapján Angliában is behajtható a megítélt tartásdíj. Ennek legjellemzőbb formája a letiltás, mely szerint a munkáltatója munkabérének bizonyos részét közvetlenül a jogosult részére fizeti meg átutalással. Ezt azonban végrehajtói határozatnak is meg kell előznie. A tartásdíj mértéke a hazai jogszabályok szerint 15-25%-a szokott lenni a különélő szülő fizetésének, azonban a bíróság a tartásdíj mértékének megállapításakor figyelembe veszi a gyermek tényleges szükségleteit, mindkét szülő jövedelmi és vagyoni viszonyait, van-e a szülők háztartásában eltartott más - saját, illetőleg mostoha - gyermek, valamint a gyermek saját jövedelmét is.

A Child Maintenance Agency honlapján lehetőség van kitölteni egy kérvényt, amiben vagy egy új határozatot hoznak, vagy a régit felülbírálják, és ez alapján lehetőségük van az esetleges félreértések kiküszöbölésére.

Üdvözlettel:

a PROKATOR-NET jogi csapata

 Tájékoztatjuk, hogy a honlapon elérhető tartalmak és információk nem minősülnek sem jogi, sem egyéb tanácsadásnak, sem ajánlattételnek, sem pedig ajánlattételre való felhívásnak. A tájékoztatást a rendelkezésre álló információk alapján adtuk, azért felelősséget sem a szolgáltató, de a partner válaszadó sem vállal.
(50,5e pont) által
...