• Regisztráció
Jogi kérdések honlapja. Az oldalon joggal kapcsolatos kérdéseket tehetsz fel minden témában.

Ha jogi segítséget kérsz, ne habozz, tedd fel a kérdésed és hamarosan választ kapsz!
0 értékelés
Tisztelt Jogász!

Jogi tanácsra volna szükségem !
A Történet röviden!
Édesapám egy hónappal ezelőtt elhunyt, neki egy ingatlan volt a tulajdonában , amit ugye mi a gyermekei örököltünk. Viszont a fél ingatlan még a volt felesége nevén van bejegyezve a földhivatalnál.
Anno 1990 -ben viszont édesanyám megvásárolta a volt feleségtől a fél ingatlant. erről ügyvéd által be jegyzet dokumentum is készült , melyben a felek megállapodtak , illetve a kifizetés is megtörtént.
A kérdésem ezzel kapcsolatos volna :
Milyen jogai vannak a volt feleségnek az ingatlanhoz ezek után , ha megvan az anno írt ügyvédi dokumentum . ?
Kinek van tulajdonában az ingatlan ?

Köszönettel Molnár Barbara

1 Answer

0 értékelés

Tisztelt Kérdező!

Ha valamely jogot az ingatlan-nyilvántartásba bejegyeztek, vagy ha valamely tényt oda feljegyeztek, senki sem hivatkozhat arra, hogy annak fennállásáról nem tudott. Tehát a hatóság azt tekinti mérvadónak, ami oda fel van jegyezve. Azonban, hogyha Önök készítettek egy ügyvéd által ellenjegyzett adásvételi szerződést, amikor az ingatlant eladták, akkor ez alapján lehet követelni az ingatlan-nyilvántartásba való bejegyzést az illetékes Földhivatalban.

Üdvözlettel:

a PROKATOR-NET jogi csapata

 Tájékoztatjuk, hogy a honlapon elérhető tartalmak és információk nem minősülnek sem jogi, sem egyéb tanácsadásnak, sem ajánlattételnek, sem pedig ajánlattételre való felhívásnak. A tájékoztatást a rendelkezésre álló információk alapján adtuk, azért felelősséget sem a szolgáltató, de a partner válaszadó sem vállal.

...