• Regisztráció
Jogi kérdések honlapja. Az oldalon joggal kapcsolatos kérdéseket tehetsz fel minden témában.

Ha jogi segítséget kérsz, ne habozz, tedd fel a kérdésed és hamarosan választ kapsz!
+1 szavazat
Tisztelt Forumozok

Van egy nagyon jo barátom, jo ember, csak sajna problémái vannak a drogokkal, de normális családi életete él, a Postán dolgozik, egy 6 éves kisfiu édesapja, egyedül neveli.

A lényeg az hogy most állitolag rendelt 25 gramm 75%os anfetamint Hollandiábol, és 25 darab 240 mg-os MDMA tartalmu ecstasit, amit persze a rendörség hozott neki.
Ö beismerő valomást tett.

Ez már a jelentös menniység kategoria, de soha nem adott el senkinek belöle egy grammot se. Nem drogdiler a srác csak drogfüggő! Sajnos!

Ugy tudom ezért minimum 5 év jár..

De bizonyithatatlan hogy ö rendelte csak a beismerő valomása van, nagyon megbánta a dolgot, és nem szeretném ha a börtönbe kerülne, a 6 éves kisfia meg az intézetbe.

a beismerő vallomást vissza lehet vonni?
(130 pont) által a(z) Büntetőjog kategóriában

1 válasz

0 szavazat

Tisztelt Kérdező!

178. § (1) Aki kábítószert termeszt, előállít, megszerez, tart, az ország területére behoz, onnan kivisz, vagy azon átszállít, bűntett miatt egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

(2) A büntetés (...)

c) öt évtől tizenöt évig terjedő szabadságvesztés, ha különösen jelentős mennyiségű kábítószerre

követik el a bűncselekményt.

Tehát, mivel az Ön barátja beismerő vallomást tett ezen bűncselekmény elkövetése miatt, ezért alapesetben ilyen szankciókra számíthat, azonban a beismerő vallomás és a kiskorú gyermek tartása lehet enyhítő körülmény az ügyben. A hatóság számára adott vallomását visszavonni nem tudja.

Üdvözlettel:

a PROKATOR-NET jogi csapata

 Tájékoztatjuk, hogy a honlapon elérhető tartalmak és információk nem minősülnek sem jogi, sem egyéb tanácsadásnak, sem ajánlattételnek, sem pedig ajánlattételre való felhívásnak. A tájékoztatást a rendelkezésre álló információk alapján adtuk, azért felelősséget sem a szolgáltató, de a partner válaszadó sem vállal.

(50,5e pont) által
...