• Regisztráció
Jogi kérdések honlapja. Az oldalon joggal kapcsolatos kérdéseket tehetsz fel minden témában.

Ha jogi segítséget kérsz, ne habozz, tedd fel a kérdésed és hamarosan választ kapsz!
0 szavazat
Tisztelt Cím!

Férjem halála után örökösként én és a szülei maradtunk. A hagyatéki tárgyaláson nem jelentek meg csak a jogi képviselőjüket küldték el. Én örököltem a közösen vásárolt ház 43%-át és a férjem nevén szereplő autó 1/2 részét, a szülei pedig az autó másik 1/2 részét. Az ügyvédjük közölte, hogy lemondanak az autó 1/2 részéről, amennyiben a temetési költséget (majd 400.000 ft-ot) 100%-ban kifizetem nekik. Én ezt így elfogadtam és ki is fizettem. Ezután közölték velem, hogy csak azért mondtak le az örökségről, mert a testvérének több millióval tartozik (amiről állítólag van papír, de én soha nem láttam) és hogy én örököljek teljes egészében, mert így akkor csak rajtam tudják ezt behajtani, amit meg is fognak tenni. Mit tudok most tenni? Átvertnek érzem magam. Pót hagyatékit kérhetek ilyenkor, hogy esetleg lemondjak az örökségről vagy csak polgári peres úton tudjuk ezt "rendezni"?
(120 pont) által a(z) Öröklési jog kategóriában

1 válasz

0 szavazat
Tisztelt Kérdező!

Az örökhagyó tartozásaiért az örökös csak örökrésze részéig felel, saját vagyonával nem köteles helytállni.

Ha okkal feltételezhető, hogy ismeretlen hagyatéki tartozások vannak, az örökös kérheti, hogy a közjegyző hívja fel a hagyatéki hitelezőket követeléseik bejelentésére, így amennyiben férjének  ténylegesen volt tartozása a testvére felé, közjegyző előtt kötelesek bejelenteni.

Üdvözlettel:

a PROKATOR-NET jogi csapata

 Tájékoztatjuk, hogy a honlapon elérhető tartalmak és információk nem minősülnek sem jogi, sem egyéb tanácsadásnak, sem ajánlattételnek, sem pedig ajánlattételre való felhívásnak. A tájékoztatást a rendelkezésre álló információk alapján adtuk, azért felelősséget sem a szolgáltató, de a partner válaszadó sem vállal.
(51,0e pont) által
...