• Regisztráció
Jogi kérdések honlapja. Az oldalon joggal kapcsolatos kérdéseket tehetsz fel minden témában.

Ha jogi segítséget kérsz, ne habozz, tedd fel a kérdésed és hamarosan választ kapsz!
0 szavazat
Édesapám 1982-ben halt meg. Most (!) jelentkezett - Facebookon - szülőhelyéről (Iregszemcse) egy helyi lakó, aki arról tájékoztatott, hogy édeapám nevén van egy földterület, amelyet megvenne. (A hagyatékában ez a terület nem szerepelt, hisz nem is tudtunk róla) Lehet-e, ill. mit lehet tenni egy ilyen helyzetben? Válaszukat előre is köszönöm. Tisztelettel: Deák Géza, Budapest
(140 pont) által a(z) Öröklési jog kategóriában

1 válasz

0 szavazat
Tisztelt Kérdező!

A 2013. évi V. törvény 7:87. §-a értelmében: [Az öröklés megnyílása]

(1) Az öröklés az örökhagyó halálával nyílik meg.

(2) Az örökös az öröklés megnyílásával a hagyatékot vagy annak neki jutó részét vagy meghatározott tárgyát - elfogadás vagy bármely más jogcselekmény nélkül - megszerzi.

Így a földterületet automatikusan megörökölték édesapja halálával, így az az Önök tulajdonát képezi. Az ingatlannyilvántartásban utána kell nézni, illetve az Önök tulajdonjogát be kell jegyeztetni.

Üdvözlettel:

a PROKATOR-NET jogi csapata

 Tájékoztatjuk, hogy a honlapon elérhető tartalmak és információk nem minősülnek sem jogi, sem egyéb tanácsadásnak, sem ajánlattételnek, sem pedig ajánlattételre való felhívásnak. A tájékoztatást a rendelkezésre álló információk alapján adtuk, azért felelősséget sem a szolgáltató, de a partner válaszadó sem vállal.
(50,9e pont) által
...