• Regisztráció
Jogi kérdések honlapja. Az oldalon joggal kapcsolatos kérdéseket tehetsz fel minden témában.

Ha jogi segítséget kérsz, ne habozz, tedd fel a kérdésed és hamarosan választ kapsz!
0 szavazat
A szomszéd ház tulajdonosa egy 83. éves néni, akinek az unokája az élettársa és két gyermeke lakik benne már két éve. Mindenféle "szemetet" összegyűjt az unoka és kocsival haza hozza (francia ágy, játékok, ruhák, hullám lemez, reklámtábla, gáztűzhely, hűtőszekrény és még sorolhatnám. )  A telken a háza a másik oldali kerítés vonalában helyezkedik el, különféle "épületeket húz fel vele szemben az én kerítésemre, időszakonként áthelyezi. (anyaga vasrúd, usb lap, hungarocell lap,pala, hullámlemez stb,) A haza szállított "dolgokat" folyamatosan a kerítésemre támasztja, és félő, hogy kárt tesz benne, mivel nem csak az oszlopnak, hanem a drótnak is támasztja, már van olyan oszlopom, ami megdőlt egy kicsit. A kutyáját egy szűk helyen tartja kb. 1 méter átmérőben szintén a kerítésem mellett megkötve, úgy, hogy ki sem lát a sok lomtól és építmény kezdeménytől.

Mi hogy ezt a felemelő látványt ne szemléljük minden áldott nap a kerítésen belül egy 20-m-es szakaszon oszlopokat állítottunk és nádszövettel eltakartuk, ennek az lett az eredménye, hogy most már az építmény kezdeményei átlógnak hozzánk.

Próbáltam rendes szomszédként viselkedni és tekintettel voltam, hogy két kisgyereke van, mivel a költözést azzal kezdte, hogy félnek a gyerekek a kutyáktól ezért az én kutyám most futón van.

Van négy darab macskám, amik sajnos átmennek hozzá és néha oda piszkitanak, amit rendszeresen átdobál. Erről nem tudom őket leszoktatni, legtöbbet a házban vannak bent nálunk. A karácsony előtti napokban egy szép hosszú farkú patkánnyal lepett meg az egyik a teraszon, ez csak innét származhat. A szomszédomnak  nincs kukáka, két éve nem tudom hova teszi a szemetet, vagyis ásott egy gödröt és talán abba..  Valamint a kerítésemre hátul szeméttel feltöltötte a talajt kb 30-40 cm magasságban szeméttel, kővel.

Minden oldalról megkárosít, tönkre teszi a kerítésem, a napi nyugodt életünkbe beleszól, (ja még megjegyzéseket is szokott tenni), a higénia oldaláról kitudja mi van még nála amit a macskák még nem találtak meg?

Mit tegyek, hova forduljak, hogy lehetőleg ne kelljen évekig bíróságra járni, hanem záros határidőn belül rendeződjön ez a helyzet és lehetőleg békésen. Próbáltam vele kommunikálni, de nem lehetet, szépen kértem, megigérte, és semmit nem csinált. Én dolgozom, két helyen is ezért nem sok időm van.
(120 pont) által a(z) Ingatlanjog kategóriában

1 válasz

0 szavazat
Tisztelt Kérdező!

A 2013. évi V. törvény 5:23. §-a szerint: [A dolog használatának általános magánjogi korlátja]

A tulajdonos a dolog használata során köteles tartózkodni minden olyan magatartástól, amellyel másokat, különösen a szomszédokat szükségtelenül zavarná, vagy amellyel jogaik gyakorlását veszélyeztetné.

Ha nem tudnak egymással megegyezni, a helyi önkormányzat jegyzőjénél tud panaszt tenni, ha így sem jár sikerrel, a bírósági úton történő rendezés a végső lehetősége.

Üdvözlettel:

a PROKATOR-NET jogi csapata

 Tájékoztatjuk, hogy a honlapon elérhető tartalmak és információk nem minősülnek sem jogi, sem egyéb tanácsadásnak, sem ajánlattételnek, sem pedig ajánlattételre való felhívásnak. A tájékoztatást a rendelkezésre álló információk alapján adtuk, azért felelősséget sem a szolgáltató, de a partner válaszadó sem vállal.
(50,9e pont) által
...