• Regisztráció
Jogi kérdések honlapja. Az oldalon joggal kapcsolatos kérdéseket tehetsz fel minden témában.

Ha jogi segítséget kérsz, ne habozz, tedd fel a kérdésed és hamarosan választ kapsz!
0 szavazat
Tisztelt Ügyvéd Úr!

2002 és 200402 között volt néhány parkolássi problémám, melyet 2009. augusztusában bíróságra adtak. A bíróság helyt adott a behajtásra. 5 év eltelt meg az azóta érvényes 1 év meg főleg. 2014 decemberében megtalált a végrehajtó és követeli a büntetést és a többi sallangokat. A bírósági beadványban leírtam hogy ez egy elévült ügy. A parkoló társaság ügyvédje el is ismerte és elállt az alapkövetéstől, de az ő és a behajtó pénzére továbbra is igényt tart mint mellékkövetelés. Ha elévült a főkövetelés akkor hogy lehet mellékkövetelés? Ráadásul mivel kifutottak az időből így a személyes adataimat sem használhatják fel szerintem (Btk). Kérdezném van-e erre joguk? Sajnos ezt rengeteg esetben, a családban is már másodszor játszák el ez az dolgot. Mit lehet ilyenkor tenni és kérdem hogy igazam van-e?

Tisztelettel

N. Imre
(190 pont) által a(z) Általános jogi kérdések kategóriában

1 válasz

0 szavazat
 
Legjobb válasz
Tisztelt Kérdező!

A 2013. évi V. törvény 6:23 §-a szerint a főkövetelés elévülésével az attól függő mellékkövetelések is elévülnek.

Üdvözlettel:

a PROKATOR-NET jogi csapata

 Tájékoztatjuk, hogy a honlapon elérhető tartalmak és információk nem minősülnek sem jogi, sem egyéb tanácsadásnak, sem ajánlattételnek, sem pedig ajánlattételre való felhívásnak. A tájékoztatást a rendelkezésre álló információk alapján adtuk, azért felelősséget sem a szolgáltató, de a partner válaszadó sem vállal.
(50,9e pont) által
által kiválasztott
Tisztelt Ügyvéd Úr!
Köszönöm a válaszát.Most kaptam egy levelet a végrehajtótól hogy fizessek 50 ezer Ft-ot a bírósági végzés alapján.A tárgyalás két éve volt indíthatok-e ujjab  keresetet a bíróság és a parkolótársaság ellen mivel az egész tárgyalás abszolút jogellenes volt mint az az ön válaszleveléből is kitűnik. Ha felkérném és indítanánk egy felülvizsgálatot akkor mekkora esélyünk volna velük szemben pert nyerni? És esetleg anyagi kártérítésre is igényt tarthatnánk amiből az ön ügyvédi költsége kijön? A NAHI szerint volna alapja mivel személyes adattal való vissza élés megvalósulásakor erre lehetőség van, csak ők nem bírálhatják felül a bírósági döntéseket. Legalább is nekem ezt mondták.Várom a válaszát hogy mit lehet tenni ebben az ügyben.
Tisztelettel
Nemeskéri Imre
...