• Regisztráció
Jogi kérdések honlapja. Az oldalon joggal kapcsolatos kérdéseket tehetsz fel minden témában.

Ha jogi segítséget kérsz, ne habozz, tedd fel a kérdésed és hamarosan választ kapsz!
0 szavazat
Üdvözletem!

2002 és 200402 között volt néhány parkolássi problémám, melyet 2009. augusztusában bíróságra adtak. A bíróság helyt adott a behajtásra. 5 év eltelt meg az azóta érvényes 1 év meg főleg. 2014 decemberében megtalált a végrehajtó és követeli a büntetést és a többi sallangokat. A bírósági beadványban leírtam hogy ez egy elévült ügy. A parkoló társaság ügyvédje el is ismerte és elállt az alapkövetéstől, de az ő és a behajtó pénzére továbbra is igényt tart mint mellékkövetelés. Ha elévült a főkövetelés akkor hogy lehet mellékkövetelés? Ráadásul mivel kifutottak az időből így a személyes adataimat sem használhatják fel szerintem (Btk). Kérdezném van-e erre joguk? Sajnos ezt rengeteg esetben, a családban is már másodszor játszák el ez az dolgot. Mit lehet ilyenkor tenni és kérdem hogy igazam van-e?

Tisztelettel

Nemeskéri Imre
(190 pont) által a(z) Jogsegélyszolgálat kategóriában

1 válasz

0 szavazat
Tisztelt Kérdező!

A 2013. évi V. törvény 6:23 §-a szerint:

A főkövetelés elévülésével az attól függő mellékkövetelések is elévülnek. A mellékkövetelések elévülése a főkövetelés elévülését nem érinti.

Üdvözlettel:

a PROKATOR-NET jogi csapata

 Tájékoztatjuk, hogy a honlapon elérhető tartalmak és információk nem minősülnek sem jogi, sem egyéb tanácsadásnak, sem ajánlattételnek, sem pedig ajánlattételre való felhívásnak. A tájékoztatást a rendelkezésre álló információk alapján adtuk, azért felelősséget sem a szolgáltató, de a partner válaszadó sem vállal.
(50,9e pont) által
...