• Regisztráció
Jogi kérdések honlapja. Az oldalon joggal kapcsolatos kérdéseket tehetsz fel minden témában.

Ha jogi segítséget kérsz, ne habozz, tedd fel a kérdésed és hamarosan választ kapsz!
0 szavazat
munkahelyi balesetem volt.másnap bementem a munkahelyre és közöltem a vállalkozóval akinél alkalmazásban állok,hogy szeretnék elmenni az orvoshoz.Ő erre azt mondta,hogy nem enged el munkaidő alatt,csak a munkaidő lejárta után.Mit tegyek,mi a jogom?
(200 pont) által a(z) Munkajog kategóriában

1 válasz

+1 szavazat

Tisztelt Kérdező!

A munkáltatónak a munkaképtelenséggel járó munkabalesetet haladéktalanul ki kell vizsgálnia, és a kivizsgálás eredményét munkabaleseti jegyzőkönyvben kell rögzítenie. A munkaképtelenséget nem eredményező munkabaleset körülményeit is tisztázni kell.

A munkáltatónak minden bejelentett, illetve tudomására jutott balesetről meg kell állapítania, hogy munkabalesetnek tekinti-e. Ha nem tekinti munkabalesetnek, akkor erről és a jogorvoslat lehetőségéről a sérültet, halálos baleset esetén a hozzátartozót értesítenie kell.

A munkáltatója köteles Önt elengedni orvoshoz, ha Ön kéri. Amennyiben a kivizsgálás nem történik meg vagy nem engedik el orvoshoz, vagy vitatja a baleset súlyosságának a megállapítását érdemes a munkavédelmi hatósághoz fordulni.

Üdvözlettel:

a PROKATOR-NET jogi csapata

 Tájékoztatjuk, hogy a honlapon elérhető tartalmak és információk nem minősülnek sem jogi, sem egyéb tanácsadásnak, sem ajánlattételnek, sem pedig ajánlattételre való felhívásnak. A tájékoztatást a rendelkezésre álló információk alapján adtuk, azért felelősséget sem a szolgáltató, de a partner válaszadó sem vállal.

 

 

(50,5e pont) által
...